BEN JIJ DE BESTE KANDIDAAT?

Solliciteer direct

Solliciteer als Deskundig toezichthouder asbestverwijdering (DTA) (regio Eindhoven)

DDM De Meern, Nederland DDM Beek, Nederland DDM Terneuzen, Nederland DDM Kontich, België

Asbest verwijderen uit een object of bouwwerk is een precisieklus. Heb jij het in je om hiervoor de verantwoordelijkheid te dragen? Dan is deze vacature iets voor jou!

Er moet asbest worden verwijderd en jij bepaalt hoe. Samen met de werkvoorbereider werk je je aanpak uit in een werkplan en een veiligheidsplan. Je verdeelt de werkzaamheden in het werkplan over mensen en machines en stelt de projectplanning op. Als er voor het project werkvergunningen nodig zijn, ben jij degene die ze regelt. En voor de opdrachtgever ben jij de contactpersoon.

Uiteraard zorg je ervoor dat alle asbest en asbesthoudende materialen volgens de richtlijnen worden verwijderd, opgeslagen en afgevoerd. Je houdt toezicht op strikte naleving van de veiligheidsvoorschriften, zowel door je collega’s als door leveranciers en medewerkers van onderaannemers. Je anticipeert op mogelijk gevaarlijke situaties en houdt alle medewerkers alert door ze regelmatig te wijzen op de risico’s van het werk.

Je houdt de urenverantwoording bij van mensen en machines en stuurt één keer per week de projectadministratie naar kantoor. Verder beheer je de asbestregistraties, plus de certificaten van het materieel dat bij het asbestwerk wordt gebruikt en hou je de kosten van een project scherp in de gaten. Ook alle controles en inspecties in het werkplan voer jij uit. En signaleer je een kans voor een nieuw project voor DDM, dan licht je gelijk de commerciële afdeling in. Eenmaal per maand kom je naar kantoor om de DTA-vergadering bij te wonen. Je neemt dan alle projecten door en bespreekt de actuele regelgeving.

Jij

 • Bent in het bezit van het certificaat ‘Deskundig Toezichthouder Asbestverwijdering A’
 • Beschikt over een medische keuring/verklaring
 • Hebt een VCA-VOL-diploma of bent bereid dit te halen
 • Hebt kennis van (en bij voorkeur ervaring met) het gebruiken van materieel
 • Hebt leidinggevende capaciteiten en commercieel inzicht
 • Bent in het bezit van rijbewijs B (E achter B is een pre)
 • Bent bij voorkeur in het bezit van het diploma ‘Voorman sloopwerken’ dan wel ‘Uitvoerder sloopwerken’ en van een heftruck- en hoogwerkercertificaat
 • Houdt van onregelmatige werktijden en werken ‘in de kost’.

Wij bieden

 • Een uitstekend salaris
 • Een professionele en collegiale werksfeer
 • Alle opleidingen en trainingen die je nodig hebt
 • In een persoonlijk gesprek laten we graag weten wat we nog meer te bieden hebben

DDM EN JIJ

Is deze vacature iets voor jou? Laat het ons weten! Dat kan heel gemakkelijk door wat persoonlijke gegevens achter te laten op het sollicitatieformulier.

Solliciteer direct

Wil je eerst meer informatie of telefonisch solliciteren? Bel dan +31 30 666 97 80 en vraag naar Engelien de Jong (jobs@ddm.eu)

Interview Bert Roks

“Asbest verwijderen uit objecten en bouwwerken is secuur en veeleisend werk. Als Deskundig Toezichthouder Asbest zorg ik dat het veilig en goed gebeurt, conform alle regels en eisen. Daarnaast doe ik een stukje werkvoorbereiding, stuur ik aan en regel ik werkplannen, formulieren, vergunningen en meldingen bij de overheid. En omgevingsvergunningen, als het om bouwwerken gaat.

Ik ben in 1998 begonnen als demontagemedewerker. Een jaar later werkte ik voor het eerst als asbestverwijderaar. Ik vond het zo boeiend, dat ik gelijk heb aangegeven dat ik DTA wilde worden. Ik heb me compleet ondergedompeld in de materie en steeds meer taken naar me toegetrokken. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad.

Asbest is oneindig fascinerend. Elk project is een ingewikkelde puzzel die je moet oplossen. En het resultaat moet perfect zijn. Voor de opdrachtgever, voor mijn collega’s én voor mezelf. Dat trekt me aan. Elke keer opnieuw. Wat ik ook erg prettig vind, is de saamhorigheid binnen het bedrijf. We geven allemaal het beste van onszelf en dat merk je aan de sfeer. Ik werk hier niet voor niks al twintig jaar.”

Uitgelicht project van Bert
“Mooiste project? Het eerste waar ik aan denk is een ziekenhuis in Utrecht. Stel je maar eens voor dat je asbest moet verwijderen uit een MRI-ruimte, waar direct na jouw deadline weer patiënten in terecht moeten kunnen. Dat is een enorme uitdaging. Het moet heel secuur, heel veilig en heel snel gebeuren. Dat ik die verantwoording op me mag nemen, dat vind ik geweldig. En het mooie is, omdat het ziekenhuis zoveel vertrouwen in ons heeft, laten ze ons ook allerlei andere dingen doen, zoals verdiepingen slopen en zelfs schilderijen ophangen. Vanaf mei gaat er weer een nieuw project van start. Een mooi vooruitzicht!”

Word net als Bert ook Deskundig toezichthouder asbestverwijdering (DTA) (regio Eindhoven) bij DDM

ZET DE STAP NAAR JE TOEKOMST

 • Je kiest de job van je leven
 • Je vult het sollicitatieformulier in
 • We bellen of mailen voor een kennismaking of aanvullende informatie
 • Je komt bij ons op gesprek
 • Je komt nog eens op gesprek
 • We doen een contractvoorstel
 • Je kunt aan de slag

BESTE RECRUITER!

We snappen dat je ons heel graag wilt vertellen dat jij de mensen hebt die wij zoeken. Toch werken wij liever met mensen die we zelf werven en selecteren.
DDM in 90 seconden

Bekijk video
Home Disciplines Actueel DDM