BEN JIJ DE BESTE KANDIDAAT?

Solliciteer direct

Solliciteer als Deskundig asbestverwijderaar (DAV) (Limburg -NL)

DDM, Limburg

Wil jij mens en milieu een dienst bewijzen? Ben je secuur, leergierig en niet bang om vaak van huis te zijn? Dan is deze vacature iets voor jou!

Asbest saneren is jouw expertise. Je zorgt ervoor dat het efficiënt en volgens de richtlijnen wordt verwijderd, opgeslagen en afgevoerd. Na instructie door de Deskundig Toezichthouder Asbest (DTA) en de werkvoorbereider ga je aan de slag volgens het werkplan en veiligheidsplan. Je begint met het bouwen van containment en eindigt pas nadat de allerlaatste asbestvezel veilig is verwijderd. Je werkt onder toezicht van een DTA’er en volgt alle instructies nauwgezet op.

Ook al weet je precies wat je doet, je bent altijd alert op mogelijk gevaarlijke situaties. Asbest is je specialiteit, maar je bent ook bereid om in voorkomende gevallen andere sloopwerkzaamheden te verrichten. Als zich een onverwachte situatie aandient, neem je ter plekke een beslissing om die op te lossen. En signaleer je dat er niet conform de richtlijnen wordt gewerkt, dan leg je het werk stil.

Jij

 • Bent in het bezit van een geldig certificaat ‘Deskundig Asbest verwijderaar (DAV-1 of DAV-2)’
 • Beschikt over een medische keuring/verklaring
 • Hebt een diploma VCA Basis of bent bereid dit te halen
 • Hebt kennis van (en bij voorkeur ervaring met) het gebruiken van machines en materieel
 • Bent in het bezit van rijbewijs B (E achter B is een pre).
 • Bent bij voorkeur in het bezit van een heftruck- en hoogwerkercertificaat
 • Houdt van onregelmatige werktijden en werken ‘in de kost’.

Wij bieden jou

 • Een uitstekend salaris
 • Een professionele en collegiale werksfeer
 • Alle opleidingen en trainingen die je nodig hebt
 • In een persoonlijk gesprek laten we graag weten wat we nog meer te bieden hebben

DDM EN JIJ

Is deze vacature iets voor jou? Laat het ons weten! Dat kan heel gemakkelijk door wat persoonlijke gegevens achter te laten op het sollicitatieformulier.

Solliciteer direct

Wil je eerst meer informatie of telefonisch solliciteren? Bel dan +31 6 55 73 59 22 en vraag naar Dennis van Kerkhof (jobs@ddm.eu)

Interview Patrick Bakker

“Als DAV’er ben ik degene die daadwerkelijk het asbest verwijdert. Van het bouwen van het containment tot en met het saneren en schoonmaken. Vaak gaat het om pakkingen die verwijderd moeten worden bij chemische fabrieken. Als er even wat minder asbestwerk is, word ik ook ingezet als demontagemedewerker. Mooi vind ik dat. Dat alle mensen bij DDM multifunctioneel inzetbaar zijn. Dat maakt ons sterk en slagvaardig.

Als we een asbest saneringsklus hebben, dan hebben we de spullen al een dag van tevoren klaargezet. We bouwen het containment en richten het hele werkterrein in volgens de voorschriften. Dan beginnen we met saneren. Daarna maken we de hele omgeving schoon. Dat is vaak nog meer werk dan het saneren zelf. Pas nadat de laborant heeft vastgesteld dat ook de allerlaatste vezel is verwijderd, zijn we klaar. Soms halen we objecten naar onze eigen loods in De Meern. Daar hebben we een vast containment.

Als je net in dit werk begint, komt er veel op je af. Ik dacht wel eens ‘waar ben ik in beland’. Om het goed te kunnen doen, moet je je strikt aan de regels houden en veel leren. En je moet dingen willen aannemen van je DTA. Met een eigenwijze houding kom je hier niet ver.

Verder moet je flexibel zijn. De eerste vraag die je jezelf moet stellen is: hoe ga ik om met in de kost moeten? Want dat is onlosmakelijk met dit werk verbonden. Je bent veel van huis, daar moet je wel tegen kunnen.”

Uitgelicht project van Patrick
"Elk project heeft zijn eigen uitdaging. Wat me het eerst te binnen schiet, is dat we een keer in een grote autofabriek machines moesten verplaatsen. We waren daar met een geweldige groep mensen en het was fascinerend om alles af te breken en elders weer op te bouwen. Het had niets met asbest te maken, maar omdat je bij DDM altijd multifunctioneel inzetbaar bent kun je ook voor dit soort projecten worden ingezet. Ik hou van die afwisseling.”


Word net als Patrick ook Deskundig asbestverwijderaar (DAV) (Limburg -NL) bij DDM

ZET DE STAP NAAR JE TOEKOMST

 • Je kiest de job van je leven
 • Je vult het sollicitatieformulier in
 • We bellen of mailen voor een kennismaking of aanvullende informatie
 • Je komt bij ons op gesprek
 • Je komt nog eens op gesprek
 • We doen een contractvoorstel
 • Je kunt aan de slag

BESTE RECRUITER!

We snappen dat je ons heel graag wilt vertellen dat jij de mensen hebt die wij zoeken. Toch werken wij liever met mensen die we zelf werven en selecteren.
DDM in 90 seconden

Bekijk video
Home Disciplines Actueel DDM