"MAXIMALE WAARDE CREËREN"

Sloop fabrieksgebouw Terneuzen

SLOOP Projecten | Sloop Fabriek

Voor een opdrachtgever in Zeeland heeft DDM een oud fabrieksgebouw gesloopt. Door maximale waarde te creëren voor de opdrachtgever mocht DDM dit project uitvoeren. Delen van het productieproces en losse stukken equipment zijn gedemonteerd voor hergebruik.

Na het demonteren en uit het gebouw hijsen van het verkochte equipment en het saneren van alle asbest houdende materialen, is er begonnen aan de demontage van het volledige gebouw. Na het voorbereiden en aanvoeren van de draadkraan met 30 meter hoofdmast met 55 meter jip is er begonnen met het afhijsen van grote delen van het dak

Voor de zijkanten is er een speciale evenaar gemaakt waarmee grote delen, compleet met constructie, beplating en isolatiematerieel afgehesen konden worden. het voordeel van deze methodiek is dat het sneller en veiliger is, omdat het isolatiemateriaal beneden gecontroleerd tussen de wanden verwijderd kon worden.

Nadat alle zijkanten van 32 naar 20 meter waren afgehesen is de draadkraan ingeruild voor de sloopgraafmachine met lange arm. Omdat het gebouw grensde aan een ander gebouw heeft DDM in overleg met de constructeur een stramien van de stalen constructie laten staan om zo de stabiliteit van het naastgelegen gebouw te waarborgen.

De constructie voorzien van betonnen vloeren is met een combinatie van snijden en knippen vakkundig gedemonteerd.

De opdrachtgever is zeer te spreken over het nette eindresultaat en de toegevoegde waarde die wij als ddm konden leveren. DDM heeft weer een mooi project afgerond zonder ongelukken en wij hebben weer een tevreden opdrachtgever.

SLOOP

Locatie

Terneuzen, Nederland

Inzet

  • - Sloopgraafmachines
  • - 8 demontage specialisten
  • - Hijskranen
  • - Hoogwerkers

Omvang

2500 ton beton
2000 ton schroot

Projectduur

10 maanden

ASBESTOS REMOVAL

DISMANTLING

ENGINEERING

RECYCLING


Bekijk projectvideo

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM