"ALLEEN DE STRUCTUUR EN DE BUITENSCHIL VAN DE HAL MOESTEN INTACT BLIJVEN."

Leeghalen complete hal van schrootwalsfabriek

SLOOP Projecten | Leeghalen schrootwalsfabriek

Ooit werden hier schrootwalsen geproduceerd. Maar het bedrijf ging failliet en DDM kreeg de opdracht de fabriekshal helemaal leeg te halen. Dat betekende schrootwalsen, machines, elektromotoren en een grote pers demonteren, slopen en afvoeren. Alleen de structuur en de buitenschil van de hal moesten intact blijven.

De vier meter lange schrootwalsen, met een diameter van 60 tot 70 centimeter, hebben we met snijbranders in korte stukken gesneden, met een maximaal gewicht van één ton per stuk. Met de rupskraan tilden we die in containers zodat we ze gecontroleerd en veilig konden afvoeren. Ook alle overige materialen hebben we op die manier uit de hal verwijderd.

In de hal bevond zich een bovenloopkraan. Die hebben we technisch laten keuren, om ‘m vervolgens in te zetten voor het hijsen en afvoeren van sloopafval. Handig en efficiënt!

Omdat de schrootwalsfabriek failliet was, was er geen externe veiligheidscontrole. Daarom hebben wij zelf alle voorzieningen getroffen en de risico’s beheerd. En met goed gevolg: geen incidenten en een volledig veilige uitvoering. Het totale project nam acht maanden in beslag.

SLOOP

Locatie

Luik, België

Inzet

  • - 8 specialisten
  • - Heftruck
  • - Bobcat
  • - Mobiele sloopkraan

Projectduur

8 maanden

SCRAPPING AND PROCESSING

DEMOLITION

MATERIAL AND WASTE HANDLING

TRANSPORT


Bekijk projectvideo

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM