"Maximale prestatie, minimale overlast"

Verwijderen watertanks

DEMONTAGE Projects | Verwijderen watertanks

Op een militair terrein heeft DDM twee watertanks van de sprinklerinstallatie verwijderd uit een productiehal waar nog gewoon werd gewerkt. Minimale overlast voor de productiemedewerkers was een eerste vereiste. Bovendien mochten we geen snijbranders of machines met verbrandingsmotor gebruiken.

We gingen dus aan de slag met uitsluitend elektrisch aangedreven machines: hoogwerkers, heftruck en minikraan. Met reciprozagen hebben we de tanks ter plekke in stukken gezaagd. Die stukken hebben we met de elektrische minikraan met sorteerknijper in driekuubscontainers geladen. Met de elektrische heftruck hebben we die containers vervolgens door de 250 meter lange hal naar buiten gereden.

Na het verwijderen van de twee tanks moest de betonnen opstort van circa twintig centimeter hoog nog worden verwijderd, met als randvoorwaarde dat de onderliggende vloer intact zou blijven. Hiervoor hebben we de elektrische kraan met hamer ingezet; we hebben de hele opstort voorzichtig stukgehakt waardoor die netjes loskwam van de ondervloer.

De opdrachtgever was zeer tevreden over de voorbereiding, planning en uitvoering van DDM op dit project.

DEMONTAGE

Location

Utrecht, Nederland

Inzet

  • - 3 specialisten
  • - Elektrische kraan 1700kg
  • - Reciprozagen
  • - Hoogwerkers
  • - Heftruck

Projectduur

2 weeks

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM