"Het drijvende dak woog maar liefst 125 ton"

Verwijderen drijvend tankdak in Wesseling

DEMONTAGE Projects | Verwijderen drijvend tankdak

Recentelijk heeft DDM Deutschland een drijvend dak van een grote opslagtank verwijderd. Het drijvende dak woog maar liefst 125 ton. Om toegang te krijgen tot het tankdak moesten twee bestaande toegangsopeningen (mangaten) van bovenaf worden geopend, omdat de toegang tot het tankdak op een andere manier niet mogelijk was wegens een defecte trap. Geen eenvoudig werk dus!

De demontagespecialisten werden in een werkbak vervoerd naar de top van het tankdak. Gedurende de werkzaamheden op het dak droegen de demontagespecialisten adembescherming, gasdetectoren en reddingsharnassen aangezien er een toxische, explosieve of zuurstofarme gasatmosfeer kon heersen. Voorafgaand aan de werkzaamheden werden metingen van de vrije ruimte gedaan om de veiligheid te waarborgen.

Om het dak te verwijderen moesten er eerst 26 stalen bokken in elkaar gezet worden. De bokken dienden om het dak te stabiliseren. In de tussentijd werden de noodzakelijke mobiele kranen opgebouwd. Het dak is in delen losgesneden met de snijbrander zodat de stukken uit de tank gehesen konden worden met een mobiele hijskraan. Het dak is ten slotte verschroot op de daarvoor ingerichte schrootplaats en gerecycled door erkende verwerkers.

Veiligheid was bij dit project wederom topprioriteit. De werkzaamheden stonden onder continu toezicht van minimaal twee veiligheidsopzichters.

DDM kijkt terug op een geslaagd project met wederom nul incidenten. De tank is twee weken eerder opgeleverd dan gepland aan de opdrachtgever met geen enkele deuk of kras in de tankbodem.

DEMONTAGE

Location

Wesseling, Duitsland

Object

Opslagtank

Inzet

Projectduur

2 weeks

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM