Efficient dismantling and installation of a cab production line

"IN MINDER DAN 4 WEKEN TIJD EEN COMPLETE PRODUCTIELIJN VERPLAATST!"

Efficiënte demontage én installatie van cabineproductielijn

DEMONTAGE Projects | Vrachtwagenfabriek

Na een lange periode van voorbereidingen ging de vrachtwagenfabriek in Gent volgens planning een maand dicht. DDM heeft in die periode de complete cabineproductielijn gedemonteerd en opnieuw opgebouwd.

Over de volle lengte van de productielijn werden de meeste stalen constructies gedemonteerd en op een nieuwe plek gemonteerd en geïnstalleerd. Ook alle hightech tools werden opnieuw geplaatst en geïnstalleerd. Alle elektrische systemen, luchtvoorzieningen, veiligheidssystemen en computerbesturingssystemen werden aangepast naar de nieuwe situatie.

De vloerkettingbaansystemen werden verwisseld, evenals de aandrijvingen. Naast de productielijn werd ook het bijbehorende opslagmagazijn compleet aangepast. Verschillende hijsvoorzieningen, rekken en lopende banden zijn opnieuw geplaatst. In minder dan vier weken tijd zijn alle items en tools verplaatst en is de productielijn efficiënter ingedeeld. Na een aantal uitgebreide en succesvolle test-runs kon de productie weer op gang komen.

Binnen de gestelde planning slaagde DDM erin om de complete productielijn van de vrachtwagencabines te optimaliseren. Dankzij de aanpassing, die werd uitgevoerd in het kader van het European Optimization Program van de opdrachtgever worden er nu meer vrachtwagens gemaakt dan ooit tevoren: de productie is toegenomen met meer dan 14%.

DEMONTAGE

Location

Gent, België

Inzet

  • - 25 (de)montage specialisten
  • - Groot aantal hoogwerkers
  • - Heftrucks
  • - Hijsmiddelen

Size

400 meter productielijn

Projectduur

10 weeks

DISMANTLING

ENGINEERING

INSTALLING

CONSTRUCTING

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM