"DDM heeft er alles aan gedaan om de 11G/12G voertuigen binnen de gestelde kaders te demonteren."

Demontage 11G/12G trams GVB

DEMONTAGE Projects | Demontage trams

SLOOP Projects | Demontage trams

De Amsterdamse stadsvervoerder GVB heeft na 32 jaar afscheid genomen van de 11G/12G trams. GVB bereidt zich voor op de aanschaf van de 15G- serie trams die vanaf 2021 in gebruik wordt genomen ter vervanging van de oude 11G/12G voertuigen.

Aan DDM is gevraagd om de oude stroom 11G/12G trams in combinatie met van der Vlist in zijn geheel op te laden en te transporteren naar de speciaal ingerichte locatie van DDM in De Meern, en uiteindelijk zelfstandig te demonteren en recyclen.

DDM is 5 juli 2021 gestart met het demonteren van de trams. Het totaalgewicht van een uit bedrijf genomen tram is behoorlijk en dus geen alledaagse klus… Een team van demontagespecialisten hebben ons werkterrein klaargemaakt om de trams te kunnen ontvangen. Er zijn onder andere speciale voorzieningen geïnstalleerd om de trams te kunnen lossen van de dieplader zonder gebruik van hijs en hefmiddelen. Voordat het slopen van de trams kon beginnen is er door de voorman gecontroleerd of er geen beschadigingen en gebreken aanwezig waren aan de trams die een gevaar konden opleveren voor mens en milieu. Veilig werken is namelijk ten alle tijden topprioriteit bij DDM.

DDM heeft er alles aan gedaan om de 11G/12G voertuigen binnen de gestelde kaders te demonteren. De trams zijn door DDM machinaal gesloopt middels een sloopkraan uitgerust met een schaar, sloop- en sorteergrijper. Daarnaast zijn verscheidenen onderdelen handmatig gedemonteerd door onze demontagespecialisten. De verschillende afvalstromen afkomstig van de trams zijn apart verwerkt. Op deze manier is het project verlopen zonder calamiteiten op een duurzame wijze.

De GVB is zeer tevreden met DDM als samenwerkingspartner. Het project is zonder incidenten, binnen de gestelde tijd afgerond. DDM kan met trots terugkijken op wederom een geslaagd project.

DEMONTAGE

SLOOP

Location

Utrecht, Nederland

Inzet

  • - Demontagespecialisten
  • - Schaar, sloop- en sorteergrijper
  • - Hydraulische kraan

Projectduur

4 months

RECYCLING

DEMOLITION

DISMANTLING

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM