"Binnen budget en zonder incidenten op tijd gereed"

Chemelot Geleen demontage O2 ontgassers

SLOOP Projects | Demonteren O2 ontgassers

DEMONTAGE Projects | Demonteren O2 ontgassers

Op het Chemelot terrein in Geleen hebben wij twee O2 ontgassers verwijderd. Bij dit project was veiligheid en de zorg voor de naast gelegen in gebruik zijnde tanks en leidingen de uitdaging. Anders zou de gehele site uit bedrijf kunnen gaan.

Door een gedegen werkvoorbereiding en goed overleg met de opdrachtgever zijn wij tot een werkmethodiek gekomen die voor alle partijen goed werkbaar was. Het werkgebied was beperkt, daarom hebben wij extra maatregelen getroffen zodat het project veilig uitgevoerd kon worden. Dit alles is tot het detail uitgewerkt in het project plan met risico inventarisatie en evaluatie.

Wij zijn gestart met het verwijderen van de trappentoren en de bordessen, deze hebben wij vanuit een hoogwerker gedeeld, aangepikt en vervolgens afgehesen. Aansluitend de ontgassers gedeeld, in grote stukken afgehesen en op transport geplaatst. De stukken zijn getransporteerd naar onze scrapyard op het Chemelot terrein, hier zijn de stukken met machines voorzien van hydraulische scharen verder verkleint en afgevoerd naar een erkend verwerker.

Vervolgens hebben wij in de hal alle pompen en resterende leidingen verwijderd met behulp van de bovenloopkraan. Ook zijn er bouwkundige werkzaamheden uitgevoerd, afwerken van de pomp funderingen en de buitenmuur voorzien van gevelbeplating.

Het team was binnen budget en zonder een enkel incident op tijd gereed. De opdrachtgever was zeer te spreken over de werkwijze en inzet van DDM.

SLOOP

DEMONTAGE

Location

Geleen. Netherlands

Inzet

  • - Sloopgraafmachine
  • - Hoogwerkers
  • - Snijbranders
  • - Hijskraan
  • - Demontage specialisten

Projectduur

3 weeks

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM