"De complexiteit van dit project was het werken op 5 verschillende niveaus en de beperkte ruimte in de reactor."

Turnaround Griekenland

DEMONTAGE Projects | Onderhoudsstop in Griekenland

Recentelijk heeft DDM succesvol een onderhoudstop in Griekenland uitgevoerd. Zoals alle installaties op den duur productiecapaciteit verliezen was dit ook het geval bij deze reactor. Na verloop van tijd vormt aan de binnenkant een dikke laag met cokes. Door de steeds smaller wordende productie kolom neem de capaciteit af.

Een team van 25 DDM medewerkers is afgereisd naar Griekenland om dit project te klaren. Doel van de operatie; Veilig en in zo’n kort mogelijk tijdsbestek het verwijderen van de cokesaanslag over de volledige 100 meter hoogte van de reactor.

De complexiteit van dit project was het werken op 5 verschillende niveaus en de beperkte ruimte in de reactor. Nadat de mangaten waren geopend zijn de werkplatforms in de reactor opgebouwd. In dag- en nachtshifts zijn met luchthamers alle cokes van de wanden verwijderd. Met stortkokers en transportbanden is het afkomende materiaal in containers gedeponeerd en afgevoerd naar erkende verwerkers.

De demontagespecialisten maakte gebruik van volgelaatsmaskers aanblaasmotor, P3 filter en beschermende kleding. Daarnaast werd na een periode van 2 uur constante hakwerkzaamheden een pauze en doucheprocedure uitgevoerd. Iedereen die uit de reactor komt is verplicht om de doucheprocedure te volgen wegens de hoeveelheid fijnstof die vrijkomt tijdens de onderhoudswerkzaamheden.

DDM heeft binnen de gestelde tijd met succes de onderhoudsstop afgerond. Binnen slechts vijf weken waren onze specialisten erin geslaagd om weer veilig terug te keren naar Nederland. De opdrachtgever was zeer positief over de inzet en projectaanpak van DDM.

DEMONTAGE

Location

Hellenic, Griekenland

Inzet

Projectduur

5 weeks

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM