"Efficiënt, nauwkeurig en uiterst professioneel"

Slopen zware laadbrug Hamburg

SLOOP Projects | Slopen zware laadbrug

Onlangs heeft DDM met succes een 500 ton wegende laadbrug gesloopt bij een groot metaalbedrijf. Na de noodzakelijke voorbereidingen, zoals demontagewerkzaamheden en het voorsnijden van de te slopen delen, was de klus binnen twee weken geklaard.

Aan de demontage van de laadbrug moest flink wat zwaar materieel te pas komen: vier mobiele kranen (400 ton, 500 ton, 750 ton en 800 ton), plus een werkbak, een hoogwerker, een mobiele graafmachine en een rupskraan.

Voordat we de laadbrug in een tandemlift konden tillen, hebben we eerst de twee eindstukken gedemonteerd: één element boven het kanaal en één element boven de grond. Daarna hebben we de laadkraan op de vier kranen aangeslagen. Toen konden we de twee frames stuk voor stuk demonteren met behulp van een rupsgraafmachine en een mobiele graafmachine inclusief schrootschaar.

Toen het middelste deel, inclusief de steunen, volledig gedemonteerd was, hebben we de steunen aan de kust- en waterzijde met behulp van een snijbrander in stukken van vijf meter verdeeld. Een graafmachine legde die stukken vervolgens op de grond. Dit proces hebben we een paar keer herhaald totdat het portaal in zijn geheel op de grond lag.

Vervolgens hebben we de stukken op de eerder voorbereide betonnen ribben geplaatst. Ook de overige stalen onderdelen werden gedemonteerd en het geheel werd afgevoerd door hydraulische graafmachines. Het schroot ging keurig op onze DDM-schrootwagen, waar de opdrachtgever zeer positief over was. Ook over het verloop van het project trouwens: alle medewerkers kregen van de opdrachtgever een groot compliment voor de professionele uitvoering van het werk.

SLOOP

Location

Hamburg. Duitsland

Inzet

  • - 10 Specialisten
  • - Verschillende sloopgraafmachines
  • - Heftrucks
  • - Verschillende hijskranen
  • - Hoogwerkers
  • - Snijbranders

Projectduur

2 weeks

DISMANTLING

LIFTING

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM