"DE DROGERS ZIJN GEHEEL INTACT VERWIJDERD"

Snel, en binnen budget: precisieklus voor vervangen van roterende drogers

DEMONTAGE Projects | Roterende drogers

Twee roterende drogers demonteren en verwisselen in het hart van een operationele fabriek in Rotterdam: dat vraagt om een gedetailleerde voorbereiding. Precies een klus voor DDM!

Buiten werd eerst een volledig vlakke werkvloer gemaakt. De twee drogers werden in z’n geheel door de gevel verwijderd, zodat de asbesthoudende materialen in de buitenmantel intact konden blijven. Om stofontwikkeling tegen te gaan werden de drogers eerst afgespoten en ingepakt in folie voordat ze over rails het gebouw uit werden gesleed.

Om de drogers in z’n geheel weg te kunnen halen, diende de roterende binnenmantel aan de buitenmantel vastgemaakt te worden. Een op maat gemaakt frame hield de drogers bij elkaar. Nadat het frame was gemonteerd, werden de aandrijflijn en de motoren van de drogers verwijderd.

Het frame met de drogers werd enkele millimeters omhoog gevijzeld, zodat de steunen onder de drogers konden worden weggehaald. De drogers werden vervolgens weer verlaagd, op de rails gezet en naar buiten gesleed. Daar werden ze omhoog gevijzeld tot een hoogte van ongeveer 1,5 meter. Er werd een Self Propelled Modular Transporter (SPMT) onder de drogers geplaatst, die de apparaten vervolgens uit de zeer krappe ruimte tussen de gebouwen manoeuvreerde.

Volgens exact dezelfde methode en met hetzelfde materieel plaatsten de specialisten van DDM later de nieuwe drogers. De oude drogers zijn uit het gebouw verwijderd, op een dieplader geladen en naar de DDM-werf in De Meern getransporteerd voor verwijdering van het asbest. De werkzaamheden zijn binnen budget en een dag eerder dan gepland afgerond.

DEMONTAGE

Location

Rotterdam, Nederland

Inzet

  • - 8 specialisten
  • - Heftrucks
  • - SPMT
  • - Dieplader
  • - Hydraulische hijskranen 200-300T

Size

2 roterende drogers
17 x 3,9 x 3,3 meter
50 ton per stuk
asbesthoudende materialen

Projectduur

6 weeks

DEMOLITION

DISMANTLING

ENGINEERING

CONSULTING AND ADVISE

ASBESTOS REMOVAL


Bekijk projectvideo

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM