"Met specifiek voor deze klus geschikt hijsmaterieel zijn de zware stukken naar grondniveau gehesen."

Ontmanteling chemische fabriek Linz

DEMONTAGE Projects | Ontmanteling fabriek

SLOOP Projects | Ontmanteling fabriek

ASBEST Projects | Ontmanteling fabriek

In opdracht van een vaste klant heeft DDM in Linz een fabriek ontmanteld. De fabriek was al zo’n tien jaar buiten bedrijf. Er is tijdens dit project speciale aandacht besteed aan de plaatsing van de kranen, snijlijnen en algemene veiligheid. Het was een zware klus, maar niet voor DDM! DDM heeft zoals gewoonlijk een team met veel expertise ingezet om de klus zonder calamiteiten te klaren.

Binnen de projectgrens was ook asbest aanwezig. Het asbest is gesaneerd en het gesaneerde gedeelte is schoon opgeleverd voor aanvang van de demontagewerkzaamheden.

In essentie bestonden de werkzaamheden uit de ontmanteling van de twee ovens. Voorafgaand aan de ontmanteling van de ovens moesten leidingen gedemonteerd worden tot de afgegeven scheidingssnede. Voordat er in deze leidingen is gesneden, is er uitvoerig onderzoek gedaan door de specialisten van DDM of de leidingen vrij waren van gevaarlijke stoffen.

De twee ovens zijn van boven naar beneden ontmanteld. De wandelementen van de ovens zijn in stukken gesneden door onze demontagespecialisten. In deze stukken zijn gaten gesneden en kettingen doorheen geslagen. Met specifiek voor deze klus geschikt hijsmaterieel zijn de zware stukken naar grondniveau gehesen. Dit waren zware hijswerkzaamheden waar men constant alert moest blijven.

Alle afvalstromen zijn ter plaatse gescheiden, verwerkt, geladen en tijdig afgevoerd zodat er ruimte kwam voor nieuwe materialen. Dit onderdeel is zeer serieus genomen omdat er op een locatie met geringe ruimte veel specialistische werkzaamheden uitgevoerd moesten worden.

Veiligheid was, zoals altijd, ook bij dit project topprioriteit. Tijdens de werkzaamheden moest de werkplek dan ook constant zorgvuldig geobserveerd worden.

DDM kan met trots terugkijken op een geslaagd project. De opdrachtgever was zeer tevreden over de voorbereiding, uitvoering, planning en communicatief vermogen van DDM op het project.

DEMONTAGE

SLOOP

ASBEST

Location

Linz, Oostenrijk

Inzet

  • - Snijbranders
  • - Hijskraan
  • - Demontagespecialisten
  • - Twee machinisten
  • - 23 ton Rupskraan

Projectduur

6 months

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM