"Na demontage zijn een 20- meter transportband, een drum en een heat- exchanger op transport gezet naar de nieuwe eigenaar."

Afbraak paraformaldehyde plant

DEMONTAGE Projects | Afbraak paraformaldehyde plant

SLOOP Projects | Afbraak paraformaldehyde plant

In opdracht van een vertrouwde klant heeft DDM in Genk een paraformaldehyde plant deels gedemonteerd en gesloopt. Efficiëntie speelde een grote rol tijdens dit project want voor de plant was er een nieuwe bestemming gevonden. Na demontage zijn een 20- meter transportband, een drum en een heat- exchanger op transport gezet naar de nieuwe eigenaar.

Hoe is dit project verlopen? De demontagespecialisten hebben de drum en heat- exchanger gedemonteerd met behulp van een elektrische hijskraan. Vervolgens is er een speciaal transportframe in elkaar gelast om de drum op transport te kunnen verplaatsen.

Met zware lastrollen en een heftruck is de transportband uit de hal gemanoeuvreerd. Vervolgens is de transportband op speciaal transport geplaatst met behulp van heftrucks en een mobiele kraan.

De resterende onderdelen van de unit zijn verwijderd, gesorteerd op afvalstroom en gedeponeerd in containers om omgezet te kunnen worden in nieuwe bouwstoffen door erkende verwerkers.

De plant was binnen vier weken gedemonteerd en afgebroken dankzij de efficiënte aanpak van ons demontageteam. De behouden onderdelen zijn inmiddels aangekomen op de nieuwe bestemming waar de nieuwe eigenaar zeer tevreden is over de staat van de onderdelen.

Veiligheid was ook dit project weer topprioriteit en de opdrachtgever was zeer tevreden over de professionele aanpak. DDM kan met trots terugblikken op een mooi en uitdagend project!

DEMONTAGE

SLOOP

Location

Genk, België

Inzet

  • - Mobiele bandenkraan met sorteergrijper
  • - 2 heftrucks
  • - Diverse hoogwerkers
  • - Diverse hijskranen
  • - Elektrische hijskraan
  • - 4 demontagespecialisten

Projectduur

4 weeks

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM