19-11-2021

Veiligheidsdag 2021

Veiligheidsdag 2021 DDM B.V.

'Veiligheid voorop. Altijd en overal.’ Is een geïntegreerde quote binnen DDM. Veiligheid staat ten alle tijden bovenaan de agenda. Hier hoort natuurlijk een veiligheidsdag bij. Jaarlijks worden alle medewerkers uitgenodigd op locatie om zaken omtrent veiligheid te bespreken en het veiligheidsbewustzijn van de medewerkers te vergroten.


De afgelopen twee jaar heeft veiligheidsdag niet plaats kunnen vinden door COVID- 19. Dit jaar kon de veiligheidsdag echter wel doorgaan en hier maakte DDM goed gebruik van door alles uit deze dag te halen.

Iedereen is geacht aanwezig te zijn om het bovenstaande doel zo optimaal mogelijk te bereiken. De dag begint met een presentatie van de QHSE-afdeling met de highlights van het afgelopen jaar met betrekking tot veiligheid. Waarom is dit belangrijk?- Gedurende de presentatie ontstond er een mooi dialoog tussen de veiligheidsafdeling en de uitvoerende medewerkers. Zo’n gesprek zorgt voor nieuwe inzichten en wederzijds begrip voor diverse zienswijzen op verscheidene situaties.

Vervolgens heeft de directie haar visie op veiligheid en de voortgang van het bedrijf gedeeld. In essentie was de boodschap dat we tevreden en trots mogen zijn over het veiligheidsniveau dat onder andere is gebleken uit het gegeven dat onze opdrachtgevers het veiligheidsbewustzijn niveau gemiddeld met een 8.5 hebben beoordeeld. Dit moeten we samen als één DDM blijven koesteren en elkaar attenderen op hoe belangrijk veiligheid is voor DDM.

Naast de gesprekken en zienswijzen omtrent veiligheid zijn onze medewerkers verder nog aan de slag gegaan met een ‘Voldoende Onderricht Persoon’ training om de dag ook praktisch leerzaam te behouden. Al met al kan DDM trots zijn op het verloop van deze dag en streeft ernaar om er volgend jaar weer een educatieve, bindende dag van te maken.

Nieuwsoverzicht
Home Disciplines Actueel DDM