30-03-2020

Safety first Covid-19 Virus

Vorige week hebben we goed nagedacht over hoe we met DDM kunnen helpen in de strijd tegen de verspreiding van het Covid-19 Virus

We zijn in gesprek gekomen met Huisartsenpraktijk Harmelen Vleuterweide. Hygiëne binnen de praktijk en persoonlijke bescherming van de medewerkers tegen het Covid-19 Virus is het allerbelangrijkste op dit moment.

Om de huisartsen zo goed mogelijk te beschermen tegen het Covid-19 Virus hebben we in overleg met de artsen en leveranciers van adembescherming diverse maatregelen getroffen.

We hebben kosteloos 14 volgelaatmaskers geleverd incl. 300 p3 filters met kapjes. Met het gebruik van deze maskers zijn de artsen volledig beschermd tegen het Covid-19 Virus. Om er voor te zorgen dat ruimtes niet in elkaar door lopen en om besmetting binnen de praktijk te voorkomen hebben we tijdelijke wanden geplaatst en onderdruk machines geplaatst om een negatieve luchtstroom te creëren.

Door de uitbraak van het Covid-19 virus is er een alternatieve werkwijze m.b.t. het ontvangen van patiënten. Patiënten wachten buiten in hun auto en worden 1 voor 1 opgehaald om binnen te komen. Om te voorkomen dat andere weggebruikers de parkeerplaatsen gebruiken hebben we deze voorzien van een kleurtje.

We hopen dat we met deze maatregelen de verspreiding van het Covid-19 virus weer een stukje verder ingedamd hebben. Bovenal gaat het er om dat zeker artsen goed beschermd moeten worden tegen mogelijke besmetting. Zeker in deze tijden van “crisis” zijn zij de helden van onze samenleving!


Nieuwsoverzicht
Home Disciplines Actueel DDM