12-12-2019

DDM verduurzaamt

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp bij DDM. Recentelijk hebben we het dak van onze werkplaats en magazijn voorzien van zonnepanelen.

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp bij DDM. Op onze projecten heeft het onze volle aandacht – denk aan het gebruik van duurzame materialen, efficiënt energiegebruik, hergebruik van equipment en materiaal en een zo hoog mogelijk recyclingpercentage – maar ook op onze locatie in De Meern investeren we in verduurzaming. De verlichting in het kantoorpand, de werkplaats en het magazijn is bijvoorbeeld vervangen voor veel zuiniger ledverlichting.

Recentelijk hebben we het dak van onze werkplaats en magazijn voorzien van zonnepanelen. Het systeem bestaat uit 174 mono kristallijne panelen, met een verwachte energieopbrengst van 60.000 kWh per jaar. Hierdoor kunnen we op onze locatie in De Meern voor 80% onszelf van stroom voorzien. Dit is inclusief het stroom verbruik van onze eigen werkplaats en het verbruik voor het opladen van de diverse elektrische auto’s. Met de aanschaf van de zonnepanelen zijn we niet alleen voor een overgroot deel zelfvoorzienend, maar verlagen we ook voor een groot deel onze CO2 uitstoot.


Nieuwsoverzicht
Home Disciplines Actueel DDM