20-01-2023

DDM dat zijn wij - Utrecht Business

DDM heeft een artikel geschreven dat gepubliceerd is in het tijdschrift 'Utrecht Business'. In het artikel zet CEO Theo Velis uiteen wat de jonge generatie voor DDM betekent waarbij verschillende young professionals aan het woord komen.

DDM is internationaal actief op het gebied van demontage, relocatie, sloop en asbestverwijdering. Ook houdt DDM zich bezig met het verkopen, verhandelen en hergebruiken van industriële installaties en de recycling van overige materialen. Sinds 1990 heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een van de marktleiders in hun branche. Technische innovatie en een zeer hoge standaard voor veiligheid, kwaliteit en milieu zorgen ervoor dat DDM service levert aan een breed aantal klanten met uiteenlopende projecten. Vijf DDM’ers vertellen over het bedrijf, hun rol en de wisselwerking tussen verschillende generaties.

Theo Velis – CEO

“Het werken in de petrochemische industrie vereist veel kennis en expertise. Deze kennis en expertise leer je niet uit een boekje maar door ervaring op te doen. Daarom vind ik het ontzettend belangrijk om jonge mensen te integreren in het bedrijf. Op deze manier hebben we binnen DDM een werkklimaat ontwikkeld waarin de verschillen tussen generaties omarmd worden. Zo investeren wij in opleidingen en trainingen van medewerkers. Door personeel op jonge leeftijd aan te nemen en te scholen in de branche zijn we in de toekomst verzekerd van goed opgeleide professionals.”

“Daarnaast denk ik dat niet alleen DDM maar bedrijven in algemene zin moeten investeren in de jonge generatie. De jonge generatie is groot gebracht om mee te bewegen met de voortvarende technologische ontwikkelingen. Dit is van grote toegevoegde waarde voor bedrijven. De innovatieve blik van de young professionals, in combinatie met de kennis en expertise van de seniors, zorgt voor dynamiek. Onderwerpen als duurzaamheid, commercie, veiligheid en technologische ontwikkelingen hebben zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Dit hebben we grotendeels te danken aan de investering in de jonge generatie.”

Laurens Bruijs – HSEQ manager

“Veiligheid zit in het DNA van DDM, zeggen we altijd. Dat DNA hebben we te danken aan de generatie boven ons. De lat op het gebied van veiligheid is al vanuit de oprichting van DDM hoog gelegd. Wij als jonge generatie hebben hem daar te houden, zo niet nog hoger te leggen. In het werkveld waar wij ons begeven, kan het ook niet anders. Sloop-, demontage- en relocatiewerkzaamheden zijn altijd hoog risicovol. Ook maar iets toegeven op het gebied van veiligheid draagt direct vergaande consequenties met zich mee voor onze medewerkers of de mensen eromheen.”

“Binnen DDM heb ik het geluk dat ik met een jong veiligheidsteam mag werken. Het voordeel hiervan is dat we een vernieuwende blik binnen de organisatie hebben op methodieken en werksituaties. Gecombineerd met de bak ervaring van onze seniors binnen de firma waar we op kunnen leunen, maakt dit dat we ons veiligheids-DNA op alle projecten wereldwijd waarmaken.”

Emma van Duijvenbode – Sustainability manager

“Het klimaatprobleem is een buitengewoon complex vraagstuk. De uitstoot van broeikasgassen is diep geworteld in onze maatschappelijke routines. Het duurzaamheidsbeleid binnen DDM heeft daarom heldere kaders en speelt organisatiebreed een grote rol. De jonge generatie wordt al vanaf jongs af aan geconfronteerd met de negatieve gevolgen van de omvangrijke uitstoot van broeikasgassen. De verfrissende blik die de jonge generatie heeft op het duurzaamheidsbeleid binnen DDM zorgt voor innovatie die belangrijk is. De innovatieve blik gecombineerd met de expertise van de seniors zorgt voor een mooie balans in de besluitvorming.”

“Om continue verbetering te waarborgen, is DDM gecertificeerd voor diverse systemen die aanvulling en verdieping geven op het managementsysteem op het gebied van duurzaamheid. Als uitbreiding laat DDM zich in januari 2023 certificeren volgens de CO2-prestatieladder. Ook wordt binnen twee jaar het oude kantoorpand van DDM in De Meern vervangen door een gloednieuw energieneutraal kantoorpand! Dit laat zien dat DDM ver vooruitkijkt om de aarde bewoonbaar te houden voor de volgende generatie.”

Jeffrey Burgers – Project engineer

“DDM heeft mij van jongs af aan al het vertrouwen gegeven om mij verder te ontwikkelen als project engineer. Vorig jaar heeft DDM de oude Lekbrug bij Vianen gedemonteerd waar ik als jonge project engineer een rol in mocht spelen. Bij het verwijderen van een brug die 5.000 ton weegt, komen veel technieken kijken. Voor mij als jonge medewerker van DDM was het ontzettend interessant om een project te begeleiden en samen met het team naar een mooi eindresultaat te werken.”

“DDM werkt niet alleen lokaal maar ook internationaal. Recent ben ik veel in Duitsland aan het werk om mijn kennisgebied te vergroten en een ondersteunende factor te zijn voor DDM Deutschland GmbH. Door buiten met collega’s te zijn en veel vragen te stellen, leer je veel van de mensen die buiten het werk uitvoeren. In combinatie met mijn vernieuwende blik met kennis van de nieuwste werkmethodieken en technologieën zorgt dit voor een ijzersterke combinatie!”

Jorn Vermeer – Commercial manager

“Commercie is de kunst om de opdrachtgever te vinden die bij je past en deze te overtuigen om onze diensten af te nemen. Het is een essentieel onderdeel van elk succesvol bedrijf. Wij binnen DDM moeten kennis hebben van de projecten en technieken die wij aanbieden. Daar zit ook direct de goede samenwerking met de generatie boven ons. Zij hebben al vele projecten uitgevoerd en hebben de kennis om onze generatie te ondersteunen en bij te leren over complexe demontageprojecten. Van de demontage van de oude Lekbrug bij Vianen tot het verplaatsen of demonteren van kleine machines in de regio.”

“Goede communicatie is van groot belang. Zonder effectief te communiceren met opdrachtgevers is het lastig om een deal te sluiten. Daardoor zijn jonge mensen een waardevolle toevoeging aan elk bedrijf. Wij zijn vaak meer bekend met de nieuwste (digitale) technologieën en trends, waardoor wij innovatieve ideeën en oplossingen kunnen aandragen. Wij zijn daarnaast goed thuis in de wereld van de sociale media. Dat kan helpen bij het aangaan van nieuwe zakelijke kansen en het ontwikkelen van nieuwe diensten. Een divers team met verschillende leeftijden, ervaringen en kennis kan een bedrijf verder helpen!”


Nieuwsoverzicht
Home Disciplines Actueel DDM