"EEN VERHUIZING VAN 11.000 KILOMETER"

Van Zeeland naar Uruguay met 27 windturbines

VERHUIZEN Projecten | Windturbines

Een energiebedrijf wilde 27 windturbines in Zeeland vervangen door nóg efficiëntere. DDM verwijderde de oude en vond een nieuwe bestemming: Zuid-Amerika!

Over efficiënt gesproken: DDM kon de oude windturbines direct doorverkopen aan een bedrijf in Uruguay. Ter voorbereiding werden verschillende hijsmiddelen op maat gemaakt, zoals een balk voor het hijsen van de gondel. De werkvoorbereiders van DDM maakten al het papierwerk in orde en planden de verdere werkzaamheden.

Het feitelijke hijsen gebeurde met twee rupshijskranen. Het voordeel van dit type hijskraan is dat ze zelf naar elke benodigde positie kunnen rijden. De rotorbladen werden in horizontale positie vastgezet, waarna ze met de gondel in één hijs naar beneden werden gebracht. Daar werden de bladen gedemonteerd, op houten zadels op trailers geladen en naar de haven gereden. De gondels gingen op diepladers. De torens bestonden uit twee delen, die ook weer met de op maat gemaakte hijsmiddelen zijn gehesen, op trailers zijn geladen en naar de haven zijn gebracht.

Alle 27 windturbines zijn binnen drie weken gedemonteerd en getransporteerd. In Uruguay draaien ze inmiddels op volle toeren om ook daar schone elektriciteit op te wekken.

VERHUIZEN

Locatie

Rilland, Nederland & Uruguay

Inzet

  • - 7 specialisten
  • - 500T en 200T rupshijskranen
  • - Hydraulische hijskranen
  • - Vele (semi-)dieplader transporttrailers

Omvang

27 windturbines

Projectduur

3 weken

RELOCATION

DISMANTLING

PACKING

TRANSPORT


Bekijk projectvideo

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM