"550 ton demonteren"

Demonteren persen Franke Brunssum

DEMONTAGE Projecten | Demonteren Persen

SLOOP Projecten | Demonteren Persen

DDM heeft het vertrouwen van zijn opdrachtgever Franke gekregen, om met beleid een 7-tal persen en diverse opstallen, met in totaal 550 ton aan schroot te demonteren.

Voordat het project startte hebben wij, in overleg met de opdrachtgever, gekeken of onze demontagespecialisten apart konden schaften, dit in verband met het Covid-19 virus. Daarnaast hebben we beheersmaatregelen getroffen zodat onze demontagespecialisten, ook tijdens de werkzaamheden beschermd en ongestoord konden werken.

De productiehal waar de persen stonden was erg vervuild. In de productiehal werd veel met polyester gewerkt; dit veroorzaakte veel stof, wat een potentieel brandgevaar kan opleveren. Wij zijn begonnen met een ploeg die een schoonmaakactie heeft uitgevoerd, om zo een veilige werkomgeving te realiseren.

Zodra de hal schoon werd opgeleverd, zijn wij, met een andere ploeg begonnen met de sloop. Met een rupskraan, uitgerust met een schrootschaar hebben wij eerst de omliggende bordessen en leidingen weggeknipt om de persen vrij te maken. Dit was een zeer nauwkeurige klus omdat de hal aan alle zijdes onder keldert was. Het werkgebied beperkte zich tot enkel het “middenpad” wat we van te voren goed gemarkeerd hadden. De resterende zaken zijn met behulp van hoogwerkers verwijderd.

Vervolgens zijn wij begonnen met het demonteren van de persen; hierbij is gebruik gemaakt van snijbranders vanuit hoogwerkers. Met een 250 ton hijskraan en de bestaande bovenloopkranen hebben wij de afkomende stukken af-gehesen. Op deze wijze hebben wij de persen tot in de kelder verwijderd. Zodra er een gat in de vloer van de begane grond naar de kelder ontstond, hebben wij deze direct afgezet met dranghekken zodat er geen valgevaar ontstond. Aansluitend zijn in de kelders alle overige zaken gedemonteerd en ook de resterende opstallen op het terrein.

De klant was dermate tevreden over de uitgevoerde werkzaamheden van DDM, dat wij tijdens het project nog extra werk in opdracht kregen.

Het project is binnen budget, zonder incidenten en op tijd opgeleverd, wat door de klant werd vertaald in een zeer positief proces-verbaal van oplevering.

DEMONTAGE

SLOOP

Locatie

Brunssum, Nederland

Inzet

  • - Sloopgraafmachine
  • - Hoogwerkers
  • - Snijbranders
  • - Panterbrander
  • - Demontage specialisten
  • - 250t Hijskraan

Projectduur

8 weken

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM