"TWEE KOELTORENS VOORZIEN VAN ASBESTPLATEN WEG IN 7 MAANDEN"

Zorgvuldigheid als sleutelwoord

SLOOP Projecten | Zorgvuldigheid

ASBEST Projecten | Zorgvuldigheid

Het verwijderen van twee stalen koeltorens, voorzien van asbestplaten, in het Duitse Godorf was een precisiewerk. Sinds de bouw in 1959 waren ze namelijk helemaal ingebouwd geraakt.

De dichtstbij gelegen fabrieksinstallatie stond op minder dan 3 meter van de koeltorens af. Om zeker te zijn dat deze en de andere fabrieken geen enkele hinder zouden ondervinden van de werkzaamheden, en om veilig en milieuverantwoord te kunnen werken werden er beschermsteigers geplaatst en netten opgehangen. Ook werd er bij alle werkzaamheden water gesproeid om stofvorming te beperken. Mobiele kranen met sorteergrijpers verwijderden het kunststof en houten binnenwerk uit de koeltorens. Daarna werden stuk voor stuk de asbesthoudende platen verwijderd. Deze waren aan de binnenzijde van de staalconstructie bevestigd en werden met een torenkraan, voorzien van een werkbak, op hoogte losgemaakt en naar beneden gebracht.

Daar werden de platen in plastic en in big bag-zakken verpakt en afgevoerd. De staalconstructie werd in vooraf bepaalde delen gesneden en met een hijskraan afgehesen, op een vooraf door de constructeurs berekende demontagewijze en volgorde. Het betonnen fundament werd gesloopt met behulp van hydraulische kranen voorzien van hamers. Na afronding van de demontage- en sloopwerkzaamheden werd het terrein geschikt gemaakt voor de nieuwbouw die er gaat plaatsvinden.

SLOOP

ASBEST

Locatie

Köln, Duitsland

Inzet

  • - 10 specialisten
  • - Torenkraan
  • - 92 meter hoogwerker
  • - Hydraulische hijskranen
  • - Mobiele kranen

Omvang

1000 ton staal
2000 ton afval
4500 ton beton

2 koeltorens
72 meter hoog
52 meter doorsnede

Projectduur

7 maanden

DEMOLITION

DISMANTLING

ENGINEERING

CONSULTING AND ADVISE

ASBESTOS REMOVAL

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM