"EEN GOEDE PRIJS EN EEN GOED PLAN, MET VEEL AANDACHT VOOR VEILIGHEID, MILIEU EN KWALITEIT."

Verwijderen staalwalserij aan de rand van de stadsgrens in Dortmund

SLOOP Projecten | Verwijderen staalwalserij

Uit dikke platen staal zijn in deze Dortmundse staalwalserij talloze damwanden gewalst. Maar de stadsgrenzen van Dortmund kwamen te dichtbij en de walserij moest sluiten. DDM kreeg de opdracht alles leeg te halen.

De walserij bestond uit een enorme oppervlakte met industriële gebouwen. Binnen stond allerlei equipment zoals een oven en diverse walsen, waarmee platen staal eerst gloeiendheet worden gemaakt en vervolgens in de juiste vorm worden gerold, als een pizza uit een klomp deeg. De klant koos ervoor alle equipment binnen en buiten te verkopen. De gebouwen zelf moesten intact blijven, om uiteindelijk samen met de grond verkocht te kunnen worden aan een projectontwikkelaar.

DDM heeft samen met een aantal andere bedrijven een bod gedaan op het equipment. De kunst daarbij was een nauwkeurige inschatting te maken van het totale gewicht, maar ook van wat er nog als bruikbaar verkocht kon worden. Uiteindelijk bleek het te gaan om zo’n 40.000 ton staal en equipment, waarvan 10.000 ton als herbruikbaar kon worden verkocht. Conform de inschatting van DDM, overigens.

DDM heeft 18 maanden aan dit project gewerkt, met gemiddeld dertig vakmensen, vijf sloopgraafmachines met hydraulische scharen, twee zware heftrucks en veel kleiner equipment. Zowel de opdrachtgever als de betrokken autoriteiten waren bijzonder tevreden met het verloop van het project en met de resultaten. Wat het project extra bijzonder maakte, is dat de omgeving al die tijd helemaal niets van de werkzaamheden heeft gemerkt.

SLOOP

Locatie

Dortmund, Duitsland

Inzet

  • - 20 specialisten
  • - Verschillende kranen
  • - Hydraulische hijskranen 200-500T
  • - Vele transportmiddelen

Omvang

40000 ton metalen
10000 ton herbruikbaar materiaal

Projectduur

18 maanden

SCRAPPING AND PROCESSING

DEMOLITION

MATERIAL AND WASTE HANDLING

RECYCLING


Bekijk projectvideo

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM