"ALLE DISCIPLINES NODIG OM 10.744 TON METALEN AF TE VOEREN"

Verwijderen van een styreen-fabriek Terneuzen

SLOOP Projecten | Styreen-fabriek

Een grote producent van chemische producten vroeg DDM een oude styreen-fabriek te verwijderen. DDM had al vaker succesvol met dat bijltje gehakt, vandaar.

DDM wist dus wat ze te doen stond. Alle asbest werd verwijderd. De werkzaamheden omvatten het verwijderen van verschillende installaties op diverse locaties. Inclusief de elektrische systemen, instrumentatie, leidingwerk, equipment en de staalconstructies.

Met graafmachines haalden de specialisten van DDM de lagere en kleinere items weg. De machines waren daarvoor uitgerust met een schrootschaar. Met een sorteergrijper werden de geknipte materialen gesorteerd en verzameld. Hoger gelegen delen werden met hijskranen afgehesen en op de grond verder verwerkt. Opslagtanks werden gesloopt met behulp van een rupskraan met lange arm. Ook werden installaties gedemonteerd voor hergebruik. De life leidingbruggen werden tijdens de werkzaamheden beschermd door middel van steigers, stalen vloeren en brandveilige dekens. In sommige gevallen werden de betonnen begane grond vloeren verwijderd. Alle afkomende materialen zijn aangeboden aan gecertificeerde en erkende afvalverwerkers en verwerkt volgens de voorschriften en wet- en regelgeving.

SLOOP

Locatie

Terneuzen, Nederland

Inzet

  • - 30 specialisten
  • - Verschillende kranen
  • - Rupskraan 180T
  • - Hydraulische hijskranen 200-750T

Omvang

59400 m2 fabrieks- terrein 330 x 180 meter
10744 ton schroot
10397 ton beton

Projectduur

22 maanden

DEMOLITION

ENGINEERING

ASBESTOS REMOVAL

RECYCLING


Bekijk projectvideo

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM