"VEILIG EN ZONDER OVERLAST AFGEROND BINNEN 2 MAANDEN"

Sloop van twee koeltorencellen

SLOOP Projecten | Sloop van twee koeltorencellen

Een grote Raffinaderij in het oosten van Duitsland, heeft ons gevraagd om 2 koeltorencellen te verwijderen.

Wij zijn begonnen met de sloop van de betonnen constructie, tot aan de bovenkant van het koelbassin. Allereerst hebben wij ca. 1500m³ vulvloer in het bassin geplaatst, ter bescherming van de fundering en de steunen eronder. Deze worden gedeeltelijk hergebruikt voor de constructie van twee nieuwe koeltoren cellen.

De volgende stap was het demonteren van de gevelpanelen en de druppelbundels uit de betonnen constructie van de cellen. Doormiddel van een 45T rupskraan met lange arm zijn we begonnen met de ontmanteling hiervan, dit is volgens planning afgerond binnen twee weken. Na de sloop van de betonnen constructies en het afvoeren van de afkomende materialen hebben wij de vulvloer uit het bassin weer verwijderd.

De resterende funderingspalen die niet meer nodig zijn voor de nieuwbouw hebben we verwijderd met betonzagen. Ook deze laatste klus is binnen de tijd en volgens plan verlopen. Het totale project hebben wij binnen 8 weken afgerond.

De klant is zeer tevreden omdat het werk tijdig, veilig en zonder overlast op het terrein is uitgevoerd en opgeleverd.

SLOOP

Locatie

Schwedt, Duitsland

Inzet

  • - 12 demontagespecialisten
  • - Speciaal demontagegereedschap
  • - Rups sloopkraan 45T met lange arm
  • - Hoogwerkers
  • - Shovels

Projectduur

8 weken

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM