"HOE JE TWEE FABRIEKEN VOLLEDIG DEMONTEERT EN SLOOPT BINNEN DE PLANNING."

Sloop en demontage van PVC en VCM plant

SLOOP Projecten | PVC en VCM plant

DEMONTAGE Projecten | PVC en VCM plant

Voor een grote internationale handelaar in chemische fabrieken en fabrieksonderdelen is DDM gevraagd demontagewerkzaamheden te verrichten bij een chemische fabriek in Maleisië.

Een tussenpersoon kocht de oude VCM fabriek en de oude PVC fabriek van de klant. Een klein gedeelte diende te worden gedemonteerd, vervolgens verpakt en op transport gezet te worden naar een nieuwe gebruiker. De overige installaties werden door DDM vakkundig gesloopt.

Met grote sloopgraafmachines uitgerust met hydraulische schrootscharen werden de installaties en zware staalconstructies geknipt, verkleind en geladen in containers. De hoge destillatiekolommen werden na een zorgvuldige voorbereiding gecontroleerd verzwakt en omgesneden.

In de voorbereidingen is rekening gehouden met windkracht en -richting. Ook de verwachte grondtrilling bij het neerkomen werd uitgerekend, steenachtige gebouwen werden gesloopt en de betonvloeren en funderingen werden geluids- en trillingsarm verwijderd en afgevoerd. Er is 5.553,9 ton beton gebroken en afgevoerd.

Een zeer hecht en kundig team uit Nederland is samen met lokale medewerkers er in geslaagd twee fabrieken volledig te demonteren en te slopen binnen de planning. De afkomende materialen hebben hun weg gevonden naar de hoogovens en overige verwerkers voor een nieuw leven als bouwmateriaal.

SLOOP

DEMONTAGE

Locatie

Kerteh, Maleisië

Inzet

  • - 15 specialisten
  • - Verschillende kranen
  • - Diverse transportmiddelen

Omvang

5553 ton beton
8802 ton schroot

Projectduur

18 maanden

SCRAPPING AND PROCESSING

DEMOLITION

DISMANTLING

MATERIAL AND WASTE HANDLING

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM