"Binnen een kort tijdsbestek een plan maken voor het ontmantelen van een brug? Dat is voor DDM geen probleem!"

Ontmanteling Nelson Mandelabrug

DEMONTAGE Projecten | Ontmanteling Nelson Mandelabrug

Binnen een kort tijdsbestek een plan maken voor het ontmantelen van een brug? Dat is voor DDM geen probleem! Toen DDM gevraagd werd om in combinatie met Dura Vermeer , Hollandia Services en Sarens een plan te schrijven voor het ontmantelen van de Nelson Mandelabrug, werd er geen moment getwijfeld.

De Nelson Mandelabrug, die begin jaren ’90 in gebruik werd genomen, is een belangrijke verbinding voor de stad en de enige manier om op station Zoetermeer te komen. Daarnaast loopt de A12 ook nog eens onder de brug door. Het brugdeel boven de A12 diende echter verwijderd te worden wegens twijfels over de veiligheid van de brug.

Uitgangspunt voor het ontmantelen van de brug was uiteraard dat dit op een veilige en milieuverantwoorde manier zou gebeuren. DDM heeft maatregelen getroffen om de structuur van veilig werken te handhaven. Zoals ze dat altijd doet. ‘Safety first’ was ook tijdens dit project weer prioriteit.

DDM heeft verschillende activiteiten uitgevoerd die hebben bijgedragen aan het ontmantelen van de Nelson Mandelabrug. Er zijn delingen gemaakt in de kozijnen zodat er een constructieve deling gemaakt kon worden voor het uitrijden van de brug.

Op woensdag 28 december is het brugdeel weggereden waarna de demontagewerkzaamheden vervolgd konden worden. DDM voerde haar demontagewerkzaamheden uit vanuit hoogwerkers die rondom het brugdek manoeuvreerden. De demontagemedewerkers hebben de glasplaten na het uitrijden van de brug verwijderd. De kapconstructie is met behulp van kranen gedemonteerd ten behoeve van hergebruik.

Het was een uitdaging om de Nelson Mandelabrug te verwijderen omdat de A12 onder de brug doorloopt. Er was daarom een strakke planning gemaakt zodat het verkeer zo min mogelijk hinder zou ervaren aan de werkzaamheden. Mede door de nauwkeurige werkwijze van DDM kon de weg zelfs 8 uur eerder open dan gepland!

DDM is trots op haar demontagespecialisten en project engineers die een grote bijdrage hebben geleverd aan het ontmantelen van de Nelson Mandelabrug. Het brugdeel over de A12 is succesvol verwijderd door de geslaagde combinatie.

DEMONTAGE

Locatie

Zoetermeer, Nederland

Object

Brug

Inzet

  • - Kranen
  • - Heftrucks
  • - Demontagespecialisten

Projectduur

4 weken

DISMANTLING

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM