"ER WERD 3.368,7 TON AAN METALEN AFGEVOERD EN GERECYCLED."

Verwijderen 'Melkmeisjes' in Terneuzen

SLOOP Projecten | Verwijderen 'Melkmeisjes'

De werkzaamheden omvatten het verwijderen van de ‘Melkmeisjes’ van een terrein nabij Terneuzen. Het betreft twee zeer grote kolommen van meer dan 60 meter hoog die onderdeel waren van de Styreen kunststof fabriek.

Ter voorbereiding werden de naastgelegen coolers met sloopgraafmachines verwijderd. En ook de vier armen, leidingwerk van circa Ø2,2m en een gewicht van 43 ton per stuk, werden verwijderd in de voorbereiding. Daarna werd de kop van de kolommen losgesneden en naar beneden gehesen. De pakketten die in de kolom waren aangebracht werden in bakken geplaatst en deze werden vervolgens beneden geleegd.

Door middel van snijbranden werden er ringen van de mantel van de kolom gesneden. Deze ringen werden afgehesen en beneden machinaal verschroot. Door afwisselend pakketten te verwijderen en de ringen af te hijsen werden de kolommen in delen volledig gedemonteerd.

Er werd 3.368,7 ton aan metalen afgevoerd en gerecycled. Met gemiddeld 5 specialisten, een 700T en een 250T hydraulische hijskraan werden de voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Met een 180T rupshijskraan en hoogwerkers werd de kolom verder afgebouwd.

Na een gedegen voorbereiding werden de twee ‘landmarks’ voor het Zeeuwse landschap gecontroleerd, zonder incidenten en binnen de gestelde planning verwijderd en gerecycled.

SLOOP

Locatie

Terneuzen, Nederland

Object

Pijp / Fornuis / Schoorsteen

Inzet

  • - 5 specialisten
  • - 180T rupshijskraan
  • - 250T hydraulische hijskraan
  • - 700T hydraulische hijskraan
  • - diverse hoogwerkers

Omvang

3368 Ton schroot
60 Meter hoge kolommen

Projectduur

10 maanden

DEMOLITION

MATERIAL AND WASTE HANDLING


Bekijk projectvideo

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM