"LEIDINGWERK DEMONTEREN IN WERKENDE RAFFINADERIJ"

Leidingwerk Rotterdam demonteren

DEMONTAGE Projecten | Leidingwerk demonteren

In Rotterdam hebben we bij een raffinaderij 400 meter 10 inch leiding verwijderd met gebruik van koudwerktechnieken. Een complexe klus: de leiding bevond zich midden in de leidingenbrug. Alle leidingen eromheen waren allemaal gewoon in gebruik en bevatten product en stoom. De bewegingsruimte was beperkt en warm en het was een flinke uitdaging om de eenmaal gezaagde delen uit de leidingenbrug te krijgen.

We zijn begonnen met het maken van een projectveiligheidsplan met risicoanalyse. Na de werkbespreking en het verkrijgen van de vereiste vergunningen hebben we metingen uitgevoerd rondom de leiding. Volgens de procedure hebben we een gat in de leiding geboord en ook in de leiding luchtmetingen verricht. Ook hebben we controle op restproduct uitgevoerd.

Vervolgens gingen we aan de slag met het delen van de leidingen met luchtzagen. Om de leiding hebben we een ketting bevestigd om de zaag op zijn plaats te houden. De zaagbladen hebben lengtes tot wel 500mm. Ook is het belangrijk dat de zagen juist gekoeld worden; dit zorgt voor warmteafvoer en is beter voor het zaaggereedschap. Voor het verplaatsen van de leidingen binnen de kleine ruimtes hebben we kettingtakels en balkenklemmen gebruikt. Waar mogelijk hebben we een hijssteiger laten bouwen om delen te kunnen verplaatsen.

Daarna hebben we de leidingdelen een voor een naar een open plek gebracht om deze uit te hijsen. Met behulp van de hijskraan zijn de leidingdelen op een trailer gelegd voor transport uit de fabriek.

Tot slot hebben we nog een 16 inch-leiding verwijderd. Deze hebben we laten zakken met kettingtakels, omdat boven de leiding geen ruimte was voor een hijskraan.

De opdrachtgever was zeer tevreden met het resultaat en de manier waarop wij in dit project zijn omgegaan met veiligheid en vakmanschap.

DEMONTAGE

Locatie

Rotterdam

Inzet

  • - 2 specialisten

Omvang

400 meter leiding gedemonteerd

Projectduur

10 weken

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM