"Met deze methode konden de leidingen snel, veilig & schoon gedemonteerd worden."

Het ontmantelen van pijpleidingen

DEMONTAGE Projecten | Het ontmantelen van pijpleidingen

SLOOP Projecten | Het ontmantelen van pijpleidingen

Een vertrouwde klant kwam bij ons met een verzoek. Er moesten op korte termijn leidingen worden ontmanteld, waarin mogelijk nog een beetje restproduct (bitumen) aanwezig zou zijn.

Aan de hand van de productinformatiebladen en locatiebezoeken werd een risicobeoordeling en een planning opgesteld, waarna het team met demontagespecialisten werd samengesteld en het juiste werkmateriaal werd verzameld. Na ontvangst van de werkvergunning van het bedrijf konden we aan de slag. Bij aanvang van de werkzaamheden werd meteen duidelijk dat we niet te maken hadden met "een beetje restproduct", maar met volle leidingen.

De volgende werkwijze is naar voren gekomen om de leidingen te demonteren. Op elk scheidingspunt namen de demontagespecialisten een oude fles, sneden die op maat, omhulden de scheidingspunten en maakten een gat om te vullen met droogijs. Na enkele minuten was deze plek afgekoeld tot -35 graden. Het product zelf was -11 graden, werd weer een dikke massa en kon worden gesneden. Daarna werd het gesneden deel met folie beplakt en beveiligd tegen lekkage. De gedemonteerde leidingen zijn professioneel geleegd, gespoeld en vervolgens naar erkende verwerkers gebracht.

Met deze methode konden de leidingen snel, veilig & schoon gedemonteerd worden. De klant was zeer tevreden met de creatieve werkwijze van DDM.

DEMONTAGE

SLOOP

Locatie

Köln, Duitsland

Inzet

  • - Diverse demontagespecialisten

Projectduur

1 weken

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM