"Multidisciplinaire DDM-aanpak buitengewoon succesvol"

Complex asbestproject Geleen

DEMONTAGE Projecten | Complex asbestproject

Een groot utilitiesbedrijf, dat elektriciteit, stoom, brandstoffen, stikstof, lucht en water levert aan een chemisch industriegebied, vroeg DDM om tijdens de shutdown een sterk verouderde LUVO (luchtvoorverwarmer) te saneren en te demonteren. Ook moesten er rookgaskanalen worden afgeïsoleerd en waar nodig gesaneerd. DDM startte in november 2018 met de engineering en de werkvoorbereiding van dit grote, tijdkritische project. In maart 2019 gingen de pre-shutdown saneringswerkzaamheden van start. Ruimschoots vóór de shutdown waren de werkzaamheden klaar. Té vroeg, binnen budget – ondanks meerwerk! – en met een uitermate tevreden klant.

“Eerst moesten we de 60-tons LUVO volledig afisoleren”, vertelt DDM-projectmanager Paul Jorissen. “Toen dat eenmaal klaar was, konden we ‘m uithijsen en met een 500-tons kraan op onze laydown area neerzetten. Vervolgens gingen we de rookgaskanalen afisoleren en saneren. Grote objecten van 4 bij 4 meter. Daar zat een aantal elementen in die nog niet zo eenvoudig te verwijderen waren, namelijk jaloeziekleppen en compensatoren. Maar de DDM-aanpak betekent: er komt al-tijd een oplossing. Veilig en onder asbestcondities hebben we deze klus geklaard. En dat heeft een aanzienlijke tijdwinst opgeleverd.”

Terwijl deze werkzaamheden in volle gang waren, vroeg de projectleider bij de opdrachtgever of DDM vóór de shutdown ook saneer werkzaamheden konden uitvoeren aan een parallel lopend project van de warmtewisselaar. “We kregen 14 dagen de tijd”, aldus Paul Jorissen. “We hebben daar met 25 man keihard aan gewerkt. Het ging om onderdelen die complex gesaneerd en gedemonteerd moesten worden, naast de reguliere saneringen van afsluiters en dergelijke.”

DEMONTAGE

Locatie

Geleen, Nederland

Inzet

  • - 20 Specialisten
  • - Verschillende sloopgraafmachines
  • - Heftruck
  • - Hijskraan
  • - Hoogwerker
  • - Snijbranders

Projectduur

2 weken

ASBEST

ASBESTOS REMOVAL

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Disciplines Actueel DDM