11-02-2022

Verwijderen hoogbouw DSM Delft

In 2021 is DDM Demontage begonnen met het saneren, demonteren en verwijderen van het Alexander Fleming house 530 op het terrein van DSM Delft B.V.

De asbestspecialisten zijn begonnen met het saneren van de hoogbouw. Er zijn diverse toepassingen gesaneerd, verdeeld over 10 verdiepingen, ruim 8000m2. Hiervoor heeft DDM het gehele gebouw in containment gezet, om dit te kunnen bewerkstelligen is er 250.000 m3 aan onderdruk geplaatst. Recentelijk is het containment vrijgegeven en de komende weken zal de hoogbouw in de steigers worden gezet om vervolgens met de buitensaneringen en de sloop verder te gaan.

De steiger geeft toegang tot de buitenzijde van de gevel met asbesthoudende materialen. Tevens geeft de steiger bescherming tegen de elementen zoals wind en regen. Daarnaast beschermt het de omgeving tegen eventueel vrijkomend stof van de sloop.

Hoe gaat het slopen van de hoogbouw in zijn werk? Het slopen van de hoogbouw is geen koud klusje. Het vereist een team met veel expertise om deze klus te klaren. Voor het verwijderen van de hoogbouw is een torenkraan opgebouwd. Verdieping per verdieping wordt er gesaneerd en de constructievloeren worden afgehesen met behulp van de torenkraan. De afgehesen betonplaten van de verschillende verdiepingen worden op maaiveld gesloopt met de sloopgraafmachine. Uiteindelijk zal de betonkern overblijven. De betonkern wordt machinaal gesloopt door het gebruik van een sloopgraafmachine met lange arm. Alle afkomende materialen worden gerecycled naar nieuwe bouwstoffen.

Het constructiestaal wordt vakkundig gedemonteerd en afgevoerd naar een staalleverancier, op deze manier wordt het vrijkomende constructiestaal circulair hergebruikt.

Het succesvol slopen van de hoogbouw zien we met vertrouwen tegemoet!


Nieuwsoverzicht
Home Disciplines Actueel DDM