06-05-2019

Oude reactor Dubai

Het DDM-team is terug gekeerd naar Dubai, klaar om weer aan het werk te gaan!!!

Het was een opluchting voor het hele team dat al het benodigde papierwerk op zijn plaats was en dat het werk kon beginnen zoals gepland.

Een veiligheidsadviseur, een supervisor en een kraanmachinist hebben de eerste dagen hard gewerkt om het hekwerk te herstellen, het buisportaal op de hoofdconstructie af te knippen en te verwijderen en alle DDM-materialen en equipment te verplaatsen naar de werkplek. De project startte met het verwijderen van alle lage gebouwen voor de proces plant met de Komatsu PC 490 voorzien van schrootschaar.

Een graafmachine met een lange arm is aan het begin van het project op locatie gebracht om te beginnen met het knippen van het hoofdgebouw van de reactor. de Volvo EC750, met het hoge bereik door de lange arm, is de eerste in zijn soort in de Verenigde Arabische Emiraten en staat direct naast de fabrieksvloer opgesteld. Hij trekt daardoor veel aandacht van toeschouwers en voorbijgangers.

We hebben de planning voor het verwijderen van het hoofdgebouw ruimschoots gehaald.

Na afronding van de werkzaamheden bij het reactorgebouw moet het team vervolgens zorgvuldig installaties, apparatuur en leidingen demonteren die zich in de directe nabijheid van kabels en leidingen bevinden. Veel van dit werk wordt met machines met scharen en manueel uitgevoerd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van koudwerk technieken. Het werk is gepland om eind mei klaar te zijn, Voordat het warme weer écht begint.


Nieuwsoverzicht

Bekijk video
Home Disciplines Actueel DDM