07-12-2021

Nieuwe aanwinsten: 90- tons kraan en uitrustingsstukken

Hitachi 890- 7 met stage 5 motor

Recentelijk is DDM trotse eigenaar geworden van de Hitachi 890- 7 met stage 5 motor. De aankoop van deze kraan laat zien dat DDM in de toekomst kijkt. Mede door de schone motor en het duurzame karakter van de kraan. Daarbij heeft DDM een zware hamer, puinriek en een Epiroc CC6000 met betonschaarbek en schrootbek aangeschaft.

De kraan heeft een vermogen van 382kW en heeft een werkend gewicht van 84.600- 87.500 kg. Daarnaast heeft de kraan veelzijdige functies die geschikt zijn voor diverse uitdagende sloopwerkzaamheden. De graafmachine is gebouwd om de hele dag betrouwbaar te presteren. Het model is gebouwd met versterkte onderdelen die ideaal zijn voor het slopen en laden van zware materialen.

Duurzaam en comfortabel

Bij deze kraan is sprake van minder vervuiling omdat hij tot 20% minder brandstof verbruikt in vergelijking met eerdere modellen. Daarnaast kunnen machinisten de brandstofefficiëntie controleren – en daarmee de kosten verlagen – door gebruik te maken van de gloednieuwe ECO- meter.

Bij de overweging om te investeren in een kraan wordt er uiteraard ook gedacht aan onze medewerkers. De stoel van deze kraan is zo gebouwd dat deze vermoeidheid van de medewerkers vermindert. Ook is de kraan zo ontworpen dat er lage geluids- en trillingsniveaus in de cabine zijn. Deze twee factoren bevorderen de ergonomie en dit zorgt voor een prettigere werkomgeving.

Inzet kraan

De inwijding van de kraan heeft plaatsgevonden bij de werkzaamheden omtrent de verwijdering van de Boogbrug in Vianen. Hij is ingezet om pijlers weg te hakken van circa 650m3. Kortom DDM is verheugd om het nieuws te delen van de nieuwe kraan. Dit nieuws bevestigt dat DDM kijkt naar de toekomst met een duurzame blik.


Nieuwsoverzicht
Home Disciplines Actueel DDM