13-05-2019

Interview met Theo Velis

Altijd al benieuwd hoe Theo DDM opgebouwd heeft? We hebben Theo gevraagd daar iets over te vertellen. Praten over vroeger en zijn prachtige bedrijf, laat dat maar aan Theo over! Eindresultaat: een prachtig verhaal, je merkt aan Theo dat hij elke dag nog met energie en passie aan de slag gaat.

Theo verteld:

Toen ik 15 jaar was, ben ik gaan werken bij een grondverzet importeur. Ik werkte vier dagen in de week en ging één dag per week naar school en heb mijn diploma monteur motorvoertuigen diesel behaald. Daarnaast ging ik naar de avondschool, waar ik mijn diploma’s voor elektrisch lassen en hydrauliek behaald heb. Ik heb twee jaar bij dat bedrijf gewerkt.

Met deze ervaring en wat diploma’s op zak ben ik bij een sloopbedrijf gaan werken. Mijn vader werkte bij dit sloopbedrijf en dat wilde ik ook. Iets netjes uit elkaar halen, grote complexe werken, zoals bruggen, centrales enzovoort. Ik ben begonnen op een mobiele sloopgraafmachine en daarna op een (toen grote) rupsmachine. Na twee jaar moest ik 18 maanden in militaire dienst, wat ik met veel plezier heb uitgediend. Na mijn militaire dienst, weer terug naar het sloopbedrijf, waar ik alle disciplines heb doorlopen en ervaren. Zowel handmatig slopen als op sloopgraafmachines ook op de kraan met de sloopkogel en verder als voorman, uitvoerder, projectleider en uiteindelijk ben ik adjunct-directeur geworden. Ik heb hier ook mijn springdiploma’s gehaald. Ik heb veel grote gebouwen en schoorstenen laten springen, met name in Limburg. In 1990 ben ik weggegaan bij dit bedrijf, hoewel dat niet makkelijk was.

Een jaar lang ben ik niet bij de opdrachtgevers geweest van mijn oude werkgever. Ondanks het niet hebben van een concurrentiebeding vond ik dat niet gepast. Het was niet eenvoudig om op het niveau terug te komen wat ik gewend was. Bij mijn oude werkgever was alles voorhanden wat je maar kon bedenken en als het er niet was, werd het gekocht! Ik was weer terug bij af.

Het eerste werk dat ik aangenomen heb was, het met de hand uitscheppen van ruimtes onder de begane vloer van het Academisch Ziekenhuis in Utrecht. Daar kon ik al ons materieel inzetten, te weten, drie scheppen en twee kruiwagens. Overal waar ik kwam werd uitgesproken: knap dat je dit doet, dit is een mooie uitdaging. Zodra je wat werken als DDM zelfstandig hebt uitgevoerd, ben je weer van harte welkom. We willen je referenties zien.

Ik begon het kip en het ei verhaal te begrijpen, zonder het één kreeg ik het ander niet.

De muur in Oost-Duitsland was gevallen, daar namen we ons eerste grote werk aan.
30.000 ton schroot en 150.000 m³ vast beton. Vanwege deze klus kon ik het eerste grote materieel kopen. Daarbij had ik ook ondersteuning van een paar andere bedrijven, waar ik hen nog steeds dankbaar voor ben. Vanuit Duitsland terug naar Nederland, van Nederland naar België en van België naar Frankrijk. Nu acteren we over de hele wereld en hebben we in alle uithoeken van de wereld gewerkt. Wij gaan altijd met onze klanten mee. Wij laten onze klanten nooit in de steek en realiseren wat zij vragen.

Onze eerste klanten zijn: BSR Duitsland, DSM, ESSO, NS en de Centrale in Utrecht, het toenmalige Reliant, nu NUON.
Nu werken we voor meer dan 200 grote bedrijven waaronder vele multinationals.

Toen ik begon waren voor mij een paar dingen erg belangrijk:
Veiligheid en kwaliteit,
Goede collega’s en goede klanten die bij je passen met wederzijds vertrouwen.
Een goede sfeer, dan ga je namelijk graag naar je werk en dat geeft een “wij” gevoel.

Met een goed team hebben we DDM opgebouwd tot wat het nu is. Een specialistisch bedrijf, dat over de hele wereld projecten uitvoert zoals: slopen, saneren, demontage, verhuizen en montage. We zijn ook sterk in de handel; we kopen complete plants, centrales, fabrieksinventarissen, staalfabrieken enzovoorts. Wij verwerken zelf nu, gemiddeld 100.000 ton schroot per jaar en dit wordt allemaal gerecycled en omgezet in nieuwe bouwstoffen.

Alle projecten worden door ons bedrijfsbureau zelf geëngineerd in overleg met de opdrachtgever.
Wij vinden overal een oplossing voor. Kan niet bestaat niet. Dit doen we met een goed team in samenwerking met de opdrachtgever.

Alles is te koop, maar een goed ervaren team niet, dat moet opgebouwd worden.
Wij hebben een goed en ervaren team. Vakmensen die hun werk met plezier uitvoeren.
Ik heb dit niet alleen bereikt, maar met alle medewerkers van DDM en daar ben ik trots op!


Nieuwsoverzicht
Home Disciplines Actueel DDM