13-04-2023

DDM behaalt het CO2- prestatieladder niveau 3 certificaat!

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp binnen DDM. Op de projecten heeft het de volle aandacht: aandacht voor medewerkers, voor het hergebruiken van duurzame materialen, voor efficiënt energieverbruik, voor het hergebruik van equipment en materieel en ten slotte voor een zo hoog mogelijk recycling percentage.

Om een nog beter beeld te krijgen van de CO2- uitstoot binnen de organisatie heeft DDM ervoor gekozen zich te laten certificeren voor de CO2- prestatieladder niveau 3. De CO2- prestatieladder is een instrument om inzicht te krijgen in CO2- reductie binnen de organisatie. De CO2- prestatieladder certificaten van DDM zijn te vinden op de website op de pagina ‘Safety first’ en ‘Duurzaamheid’.

Niveau 3 houdt in dat DDM beschikt over een officiële CO2- emissie-inventaris die volgens de ISO14064-1 standaard is opgesteld en door een onafhankelijke instelling is geverifieerd. DDM beschikt over kwantitatieve doelstellingen voor haar eigen CO2- uitstoot. Verder communiceert DDM structureel intern en extern over haar CO2- voetafdruk en neemt actief deel aan het CO2- Brancheinitiatief van de VERAS.

Een van de doelstellingen van DDM is dat het hoofdkantoor van DDM in De Meern vòòr 2026 energieneutraal is. Het hele gebouw dient hierbij zelf de gebouw gebonden energie op te wekken. Hierin zijn in 2018 al de eerste stappen gemaakt door de gehele werkplaats en het magazijn uit te rusten met zonnepanelen.

Het is de ambitie van DDM om nog meer te verduurzamen door het investeren in duurzame materialen en middelen. Recentelijk is er nog geïnvesteerd in duurzamer materieel. Namelijk in een draadkraan en sloopgraafmachine met een stage- V motor en stationaire stopfunctie. Deze lijn wil DDM doortrekken.


Nieuwsoverzicht
Home Disciplines Actueel DDM