26-02-2018

Chemische fabriek en gasturbines ontmantelen

Begin 2018 heeft DDM opdracht gekregen voor het uitvoeren van de ontmanteling van een chemische plant en installaties waaronder gasturbines.

De opdracht omvatte de sloop van chemische fabrieken, gasturbines en installaties van drie kleine energiecentrales op het terrein van een chemische plant in Hamburg. De offertefase was erg gecompliceerd omdat de opdrachtgever hoge eisen stelt aan een dergelijke offerte. Denk hierbij aan een werkplan, een veiligheidsplan omschrijving van de werkmethodieken enzovoorts. Naast deze plannen werden ook risicoanalyses opgesteld volgens de normen en procedures van de klant voor elke klus en taak. De klant beoordeelde de kwaliteit van deze plannen als zeer goed. In de plant wordt leidingwerk met en zonder Teflon lining verwijderd maar ook pompen en tanks. Het is een ingewikkeld werk omdat niet al het leidingwerk in de leidingbruggen verwijderd moet worden. Er blijven namelijk nog leidingen in bedrijf. Bovendien zijn sommige tanks geplaatst in gebouwen en moeilijk toegankelijk.

De kleine energiecentrales op het terrein bestaan voornamelijk uit gasturbines. Deze liggen al jaren stil. Enige jaren geleden is hiervoor een nieuwe centrale in gebruik genomen. Daarom wil klant plaats maken voor iets nieuws.


Nieuwsoverzicht
Home Disciplines Actueel DDM