09-06-2020

Bijzonder transport asbesthoudende kolom

24 meter lang en een gewicht van 46 ton over de weg.

Onlangs hebben wij voor een van onze opdrachtgevers een kolom getransporteerd naar onze vestiging in De Meern. Het was een bijzonder transport wat veel bekijks trok, de kolom is namelijk 24 meter lang en weegt ruim 46 ton. De getransporteerde kolom is gedemonteerd tijdens een stop bij een van de fabrieken op het terrein van onze opdrachtgever. De kolom is van te voren geïnventariseerd op de aanwezigheid van asbest, dit bleek het geval.

Om onze opdrachtgever geheel te ontzorgen hebben we in plaats van op het terrein van de opdrachtgever een project op te starten, de kolom naar De Meern getransporteerd. Het voordeel voor onze opdrachtgever is dat zij geen extra werkzaamheden op het terrein hebben inclusief alle bijbehorende operationele verplichtingen.

Op onze werf in De Meern hebben wij een vast containment waar wij grote (en kleine) asbest houdende objecten kunnen ontvangen. Desgewenst kunnen bijvoorbeeld delen equipment schoongemaakt en terug geleverd worden voor hergebruik.

Veel van onze opdrachtgevers maken gebruik van deze mogelijkheid om zo minder werkzaamheden op eigen terrein uit te hoeven voeren en kosten te besparen op o.a. het bouwen van tijdelijke weersbestendige containments.Nieuwsoverzicht

Bekijk video
Home Disciplines Actueel DDM