BEN JIJ DE BESTE KANDIDAAT?

Solliciteer direct

Solliciteer als hijskraanmachinist

DDM Nederland DDM België DDM Duitsland

Bedien jij graag grote machines en hou je van avontuurlijk maar uiterst verantwoordelijk werk? Dan is deze vacature iets voor jou!

Jij bent degene die op onze projecten met een 90-tons rupskraan de hijswerkzaamheden voor je rekening neemt. Efficiënt, conform de regels en 100% veilig. De ene keer dichtbij huis, de andere keer in het buitenland.

Samen met de uitvoerder en de werkvoorbereiding bedenk je de aanpak van de klus. Je bereidt de hijswerkzaamheden voor en voert ze uit. Wat je afhijst, breng je gecontroleerd en veilig naar beneden. Soms bedien je ook andere hijsmiddelen, zoals bijvoorbeeld bovenloopkranen.

Als er even niets te hijsen valt, help je je collega’s bij andere werkzaamheden, zoals het sorteren van de afgehesen materialen. Uiteraard zorg je zelf voor het klein onderhoud van je kraan en bijbehorende hulpmaterialen en los je kleine storingen grotendeels zelf op. Je kunt ook worden ingezet als rigging operator.

Je ziet erop toe dat je kraan 100% veilig staat opgesteld. Overal en altijd. En signaleer je een mogelijk gevaarlijke situatie, dan maak je daar direct melding van bij je leidinggevende.

JIJ

 • Hebt aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie in de (bouw- of) sloopbranche
 • Hebt een diploma VCA Basis of bent bereid dit te halen
 • Bent in het bezit van een TCVT-certificaat
 • Kent de veiligheidseisen met betrekking tot kraan en werkomgeving
 • Weet hoe je je kraan moet onderhouden en eenvoudige reparaties moet uitvoeren
 • Houdt van onregelmatige werktijden en werken ‘in de kost’.

WIJ BIEDEN JOU

 • Een uitstekend salaris
 • Een professionele en collegiale werksfeer
 • Alle opleidingen en trainingen die je nodig hebt
 • In een persoonlijk gesprek laten we graag weten wat we nog meer te bieden hebben

DDM EN JIJ

Is deze vacature iets voor jou? Laat het ons weten! Dat kan heel gemakkelijk door wat persoonlijke gegevens achter te laten op het sollicitatieformulier.

Solliciteer direct

Wil je eerst meer informatie of telefonisch solliciteren? Bel dan +31 30 666 97 80 en vraag naar Engelien de Jong (jobs@ddm.eu)

Interview Danny de Heide

Hijskraanmachinist worden is vroeger nooit bij me opgekomen. Tot ik als 17-jarige als rigger meewerkte aan de bouw van een nieuwe tunnel in Rotterdam. Op een gegeven moment mocht ik een keer naar boven klimmen in de hijskraan die daar aan het werk was. Ik was gelijk verkocht. Mijn enthousiasme werd opgepikt door de uitvoering en zo kwam het dat ik binnen de kortste keren mijn hijsdiploma voor de torenkraan op zak had.

Dat werk heb ik elf jaar gedaan. Het was mooi werk, maar ook een beetje eenzaam, zo in je uppie hoog in de lucht. Ik praatte wel eens met mensen van DDM die daar geregeld auto’s kwamen lossen en laden en toen ik hoorde dat ze een vacature hadden voor een hijskraanmachinist heb ik meteen gereageerd. Inmiddels wil ik niks anders meer.


Wat het zo boeiend maakt? Ten eerste de kick om zo’n enorme machine te bedienen. En je haalt elke keer andere dingen uit elkaar. Je moet steeds opnieuw een aanpak bedenken, elke hijs is weer totaal anders.

Ik vind de afbraak, en zeker in de petrochemie waar we veel werken, persoonlijk veel spannender dan de bouw. Bovendien ben ik lekker onder de mensen. De teamspirit is hier geweldig. En dat moet ook wel, want we moeten elkaar blind kunnen vertrouwen. Ik kies er bewust voor veel in het buitenland te werken. Dat maakt het voor mij nog avontuurlijker. En omdat je dan veel en lang van huis bent, ontwikkel je een speciale band met je collega’s.”

Uitgelicht project van Danny
“Het project dat me het meest is bijgebleven was bij een chemische fabriek in Tsjechië. Niet qua hijswerk, maar qua teamwork en spanning. Vier fornuizen waren flink beschadigd na een brand. Er was sprake van explosie- en instortingsgevaar. Met een enorme ploeg mensen hebben we drie maanden lang keihard gewerkt. Met als resultaat dat alles veilig en ruim binnen de deadline is gedemonteerd en opgeruimd. Onvergetelijk.”

Lees verder over dit project: https://www.ddm.eu/projecten/deskundige-sloop-fornuizen

Word net als Danny ook hijskraanmachinist bij DDM

ZET DE STAP NAAR JE TOEKOMST

 • Je kiest de job van je leven
 • Je vult het sollicitatieformulier in
 • We bellen of mailen voor een kennismaking of aanvullende informatie
 • Je komt bij ons op gesprek
 • Je komt nog eens op gesprek
 • We doen een contractvoorstel
 • Je kunt aan de slag

BESTE RECRUITER!

We snappen dat je ons heel graag wilt vertellen dat jij de mensen hebt die wij zoeken. Toch werken wij liever met mensen die we zelf werven en selecteren.
DDM in 90 seconden

Bekijk video
Disciplines Actueel DDM