"100 Ton 100% gerecycled"

Circulair slopen van een stripper

SLOOP Projecten | Slopen stripper

DDM heeft voor een klant op het Chemelot terrein in Geleen de opdracht uitgevoerd om een stripper van 100 Ton te slopen.

De grootte van de stripper viel mee, maar er zaten toch een aantal uitdagingen aan om deze goed en veilig te kunnen slopen. De wanddikte van de stripper was tussen de 11 en 18 centimeter. Het binnenwerk van de stripper was voorzien van kleine hoogwaardige pijpen. We zijn begonnen met het demonteren van de aanbouwdelen, vervolgens hebben we beide koppen verwijderd. Toen deze delen verwijderd waren zijn we begonnen met het delen van de huls met een snijbrander. In samenspraak met de fabrikant van de stripper zijn er een aantal pijpen vakkundig verwijderd voor analyse en onderzoek. Aansluitend hebben we na genoeg alle pijpen uit de bundel kunnen verwijderen met een mobiele graafmachine voorzien van sorteergrijper. Deze werkmethodiek heeft een mooie tijdsbesparing opgeleverd. De Werkzaamheden zijn beëindigd en naar volle tevredenheid van de klant uitgevoerd.

Alle afkomende materialen zijn gerecycled de bruikbare delen zijn teruggebracht naar de leverancier en de niet bruikbare delen worden verwerkt tot nieuwe bouwstoffen. De leverancier reviseert de afkomende onderdelen en gaat die hergebruiken bij de bouw van nieuwe strippers.

SLOOP

Locatie

Geleen, Nederland

Inzet

  • - Sloopgraafmachine
  • - Hoogwerker
  • - Snijbrander
  • - Pantserbrander
  • - Twee demontage specialisten

Projectduur

6 weken

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM