"35 METER BOVEN ÉN 25 METER ONDER ZEENIVEAU"

Olieplatform in Oostzee Decom - Piece Small

SLOOP Projecten | Olieplatform in Oostzee

Om het Schwedeneck-platform uit de Duitse Oostzee te halen, werd in samenwerking met de opdrachtgever een zeevarend kraanponton gebruikt. Er werd gekozen voor de ‘Piece small’-methode, waarbij het platform ter plaatse in kleinere stukken wordt gedeeld en afgevoerd.

Door middel van demonteren, snijden en machinaal knippen met hydraulische kranen werd het platform uit elkaar gehaald en afgevoerd voor demontage: de extreem grote delen, zoals het helidek, met drijvende kranen, de grote stukken op pontons, de kleinere in containers. Op het vasteland werd alles verwerkt en afgevoerd. Nadat de topside volledig was verwijderd werd er lucht in de cilinders van de fundatie constructie gepompt, zodat het platform ging drijven – gestabiliseerd met meerdere pompen en ingenieuze systemen. Sleepboten hebben het daarna naar de kade getrokken voor verder sloop en afvoer. Alle materialen zijn bij de bron gescheiden en afgevoerd.

SLOOP

Locatie

Oostzee, Duitsland

Inzet

  • - 15 specialisten
  • - Kraanponton
  • - Verschillende zeewaardige pontons
  • - Drijvende bokken

Omvang

2900 topside gewicht

olieplatform
helikopterdek
betonnen fundament

Projectduur

6 maanden

DEMOLITION

ENGINEERING

MATERIAL AND WASTE HANDLING

SCRAPPING AND PROCESSING

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM