"ASBEST EN RUIM 16.000 TON METALEN"

Precisiewerk: verwijderen energiecentrale Amsterdam

SLOOP Projecten | Energiecentrale verwijderen

DDM werd gevraagd om de Hemweg energiecentrale in Amsterdam te verwijderen. Na zorgvuldige voorbereidingen en planning begon de ontmanteling.

Allereerst werden gevaarlijke materialen zoals asbest verwijderd. Nadat de gebouwen en onderdelen waren schoongemaakt en vrijgegeven begon het feitelijke slopen. Dat gebeurde niet alleen met zware machines; in sommige gevallen werd er met veel precisie handmatig gedemonteerd. De ketel werd volledig gestript. Alle asbesthoudende toepassingen, keramische materialen en isolatie werden verwijderd en de 6.000 ton zware ketel in kleine delen gesneden en afgevoerd.

De schoorsteen was uitgevoerd met een stalen binnenmantel voorzien van asbesthoudende onderdelen. Door een ingenieuze methode van hijsen en laten zakken van de complete binnenpijp met strand jacks, zijn alle schadelijke materialen inclusief binnenpijp vakkundig uit de schoorsteen gehaald. Daarna werd de 171 meter hoge betonnen schoorsteen verwijderd door deze van bovenaf weg te hakken, waarbij de schoorsteen zelf diende als stortkoker. De 150 MW gasturbine en generator zijn gedemonteerd. Alle onderdelen zijn verpakt, geconserveerd en getransporteerd voor hergebruik. De klant is tevreden: “DDM was verantwoordelijk voor de complete ontmanteling, asbestverwijdering, demontage, sloop, scheiding en afvoer van de volledige (technische) installatie en gebouwen. Het project is uitgevoerd met een professioneel team en met moderne machines en gereedschappen.”

SLOOP

Locatie

Amsterdam, Nederland

Inzet

  • - 35 specialisten
  • - 2 rupshijskranen
  • - Hydraulische hijskranen
  • - Meerdere sloopkranen

Omvang

16000 ton schroot
47000 ton beton
171 meter hoge schoorsteen

Projectduur

2 jaren

DEMOLITION

DISMANTLING

ENGINEERING

ASBESTOS REMOVAL

RECYCLING

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Disciplines Actueel DDM