Expert demolition of fire-affected furnaces

"ONDER VEEL TIJDSDRUK VEILIG UITGEVOERD"

Deskundige sloop 4 door brand aangetaste fornuizen

SLOOP Projecten | Deskundige sloop fornuizen

Bij een chemische fabriek in Litvínov te Tsjechië waren vier fornuizen beschadigd door brand. Samen met een gerenommeerde fornuizenfabrikant wist DDM de ovens sneller dan gepland te verwijderen.

Dit was een complex project zoals je ze maar zelden ziet. Alle documentatie werd opgesteld in drie talen: voor elke afzonderlijke taak kwam er een uitgebreide omschrijving, inclusief een uitgebreide risico-inventarisatie.

De grote uitdaging was de veiligheid: door de aantasting van de structurele stabiliteit waren de fornuiseenheden niet veilig om te betreden. Daarom werden eerst de basisconstructies versterkt. In sommige gevallen zijn er olieproducten in de systemen en leidingen achter gebleven. Hiervoor is een speciaal schoonmaakteam ingezet dat deze delen reinigde.

Gedeeltes van de fornuizen tot 25 meter hoog zijn gedemonteerd en afgehesen. Vanaf 25 meter hoogte kon gebruik worden gemaakt van rupskranen met lange arm.

Binnen twee maanden wist DDM de fornuizen en de leidingbruggen volledig te verwijderen. In de vier weken daarna werden ook de funderingen verwijderd. De vervuilde grond is afgegraven, waarna het terrein weer bouwrijp is gemaakt.

De verwijdering van de vier fornuizen en alle bijkomende werkzaamheden waren een maand eerder klaar dan gepland. Tijdens de drie maanden van demonteren en slopen zijn er meer dan 8.000 manuren gemaakt. En: in al die tijd is de EHBO-kit de kast niet uit geweest.

SLOOP

Locatie

Litvínov, Tsjechië

Inzet

  • - 60 specialisten
  • - 5 kranen 8T - 45T
  • - 5 hydraulische hijskranen 100-500T
  • - Rupshijskraan 90T
  • - Meerdere hoogwerkers

Omvang

2292 ton schroot
6175 ton beton
24 uur per dag
7 dagen per week

Projectduur

3 maanden

DEMOLITION

ENGINEERING

LIFTING

MATERIAL AND WASTE HANDLING

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM