Removal of 5 bridges over the Amsterdam-Rhine canal

"HOE VERWIJDER JE EEN 2.090 TON ZWARE BRUG BOVEN RAILS, WEG EN WATER?"

Afvoeren van 5 bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal

SLOOP Projecten | Afvoeren van 5 bruggen

Of DDM vijf grote boogbruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal kon verwijderen, waarvan de grootste 187 meter lang was en ruim 2.090 ton zwaar? Inderdaad: een zware klus. Maar niet te zwaar voor DDM!

Om overlast voor de omgeving zo veel mogelijk te voorkomen moest elke brug in één enkel weekend verwijderd en vervangen worden. Vanwege de krappe planning werd gekozen voor een zeer uitdagende methode, die de maximale inzet en deskundigheid vergde van alle betrokken partijen.

Ter voorbereiding werd eerst, onder supervisie en met advies van specialisten van DDM, het asbest verwijderd. Aan beide zijden van het kanaal kwam een hijskraan te staan. Gelijktijdig werden de aanbruggen ontdaan van het betonnen rijdek door dit in delen te zagen en eruit te hijsen. Ook werd een gedeelte van de stalen constructie weggehaald. Zo werd meer dan 560 ton beton en 236 ton staal verwijderd om de brug licht genoeg te maken voor het uitvaren.

Na het uitvaren werd de brug verlaagd en afgezet op verschillende stempels. DDM heeft in Amsterdam de beschikking over faciliteiten om deze brug te lossen. Om de brug daarnaartoe te kunnen verschepen, diende eerst de boog te worden verwijderd. Pas daarna was de brug laag genoeg voor transport over water, onder de overige bruggen over het Amsterdam-Rijnkanaal door.

Bij aankomst in Amsterdam begon direct het lossen. Het betonnen rijdek werd in delen gezaagd en van de boot af gehesen. Al het beton en staal werd afgevoerd. 100% van het materiaal is gerecycled bij erkende bedrijven.

SLOOP

Locatie

Amsterdam Rijnkanaal, Nederland

Inzet

  • - 24 specialisten
  • - Verschillende kranen
  • - Meerdere pontons
  • - Hydraulische hijskranen 200-500T
  • - Transporttrailers

Omvang

819 ton materiaal Amsterdamsebrug
1740 ton materiaal Weesperbrug
2090 ton materiaal Loenerslootsebrug
1006 ton materiaal Overeindsebrug
1273 ton materiaal Breukelerbrug

Projectduur

2 weken

DEMOLITION

ENGINEERING

MATERIAL QUANTITY SURVEYING

RECYCLING


Bekijk projectvideo

Veiligheid voorop. Altijd en overal.

Het Health, Safety, Environment and Quality beleid is een nooit afgerond proces. Daarom werkt DDM continu aan verbetering op al deze fronten, om het veiligheidsniveau steeds weer te verhogen.
Lees meer

PROJECT LOCATION

Home Disciplines Actueel DDM