28-05-2018

Volle kracht vooruit in Londen

Na een lange stilstand heeft DDM de opdracht gekregen om 5 boilers en 2 schoorstenen te verwijderen op het terrein van een energiecentrale in het oosten van Londen.

De 5 boilers zijn 35 meter hoog; 20 meter breed en 25 meter lang. De 2 schoorstenen zijn 55 meter hoog. De inzet die DDM hiervoor gebruikt is een hijskraan met een capaciteit van 160 ton. Deze hebben we nodig voor het afhijsen van de hoge druk vaten die zich op 20 meter hoogte bevinden. De hoge druk vaten hebben een gewicht van meer dan 40 ton.

Tevens beschikt DDM over 2x een 50 tons machine waarvan er een met een lange arm van 28 meter. Deze zijn nodig hebben om op de hoogte het leidingwerk en het luchtkanaal te kunnen verwijderen. De grote en zware delen zullen worden afgehesen om daarna op de grond kleiner te maken voor transport naar de schrootverwerker.

De aankomende weken wordt het luchtkanaal inclusief de constructie verwijderd zodat de boilers vrij komen te staan zodat we daar ook machinaal aan de slag kunnen. DDM gaat op volle kracht vooruit en met de positieve instelling van het DDM team wordt ook dit project tot een positief einde gebracht.


Nieuwsoverzicht
Home Disciplines Actueel DDM