30-08-2018

Uithijsen silo’s Mechelen

DDM is begonnen met het gedeeltelijk ontmantelen en demonteren van overige equipement /installaties die uit bedrijf zijn genomen.

Een van deze uit te voeren opdrachten betreft het uithijsen van twee tanks, welke alleen kon plaats vinden als er geen leveringen werden gedaan door de vrachtwagens die steeds moeten lossen op het tankveld.

Besloten was samen met de opdrachtgever om dit te plannen op een vrijdag en door te laten lopen op zaterdag indien nodig. Omdat dit heel voorspoedig verliep kon de hijskraan al vrijdag middag afgemeld worden.

De tanks zijn 1-voor-1 uit gehesen, over de twee leidingbruggen en gedraaid naar onze schrootplaats. Onze eigen 90t rupskraan op de schrootplaats heeft deze overgenomen.

De eerste tank T51 (11.500 kg) is op deze schrootplaats in een hoek geparkeerd, met de tweede tank T73 (10.800 kg) zijn we meteen begonnen om de silo in ringen klein te branden. Doordat we zaterdag een flink stuk van de tank klein hadden gemaakt, kon de rest van deze silo maandag erop verder klein gebrand kon worden. De beide tanks zijn op deze manier verder gesloopt. Dit heeft twee weken totaal in beslag genomen.

Daarna zijn we volgens planning gestart op dezelfde schrootplaats met het afhijsen in delen van twee grote silo’s, T118 en T119 elk 25 meter hoog en een gewicht van zo’n 30.000kg. Ook deze actie heeft twee weken in beslag genomen.

Het is al met al een bijzonder mooi werk met een bijzonder goed ploegje mannen met een bijzonder goede sfeer.


Nieuwsoverzicht
Home Disciplines Actueel DDM