04-02-2022

Het verwijderen van de brugdekdelen in Schiedam

De combinatie Boogbrug Vianen bestaande uit KWS, Ves (Volkerrail Engineering Services) en DDM Demontage heeft in opdracht van Rijkswaterstaat de oude Boogbrug over de lek bij Vianen verwijderd.

Na het uitvaren van de boogbrug en het verlagen van de boog in de Beatrixsluis, is de boogbrug op het ponton getransporteerd naar de slooplocatie in Schiedam. Aangekomen in Schiedam moest de boogbrug van het ponton op de kade geplaatst worden om verder te kunnen demonteren tot recyclebare stukken. Hoe gaat dit proces in zijn werk?

DDM heeft de brug op het ponton in drie delen gedeeld, zodat de brugdelen van het ponton het werkterrein opgereden konden worden met behulp van spmt’s (Zelfrijdende Modulaire Transporter). Vanuit diverse hoogwerkers wordt op hoogte de brug in hijsbare stukken gesneden met de snijbrander. Vervolgens zijn met behulp van de DDM draadkraan grote delen afgehesen om op de daarvoor speciaal ingerichte werkvloer verder te verkleinen. De stalen boogdelen worden eenmaal op de grond met de snijbrander op maat gesneden voor recycling.

De demontagespecialisten van DDM zijn uiterst gefocust op het werk en zetten zich voor de volle 100 procent in. Dit doen zij op de bouwplaats in Vianen waar de zuidelijke aanbrug wordt gesloopt en op de slooplocatie in Schiedam. Als collectief worden de schouders eronder gezet om ervoor te zorgen dat de gestelde doelen behaald worden op een verantwoorde-, en veilige manier.


Nieuwsoverzicht
Home Disciplines Actueel DDM