27-08-2020

Aanschaf 3000 bar hogedrukmachine

Kwik vervuilde installaties demonteren en reinigen.

Recent hebben wij een hogedrukmachine aangeschaft, om met 3000 bar hogedrukwater installaties te reinigen op een nieuw project.

Van een van onze opdrachtgevers hebben wij de opdracht gekregen om een chloorelektrolyseplant te demonteren. De installaties die gebruikt werden bij de productie werkte middels een elektrolyse proces. Wij gaan alle met kwik vervuilde installaties demonteren en reinigen. De reiniging wordt uitgevoerd met 3000 bar hogedrukwater. Daarvoor hebben wij een hogedrukinstallatie aangeschaft.

In onze werkplaats in de Meern hebben onze technische monteurs een 10ft container omgebouwd en voorzien van alle benodigdheden om de hogedruk unit mobiel te maken. Onze Demontage specialisten hebben een opleiding gevolgd en certificaat gekregen om met deze machine te mogen werken.

Met de machine kunnen wij reinigen en ook water snijden. Bij water snijden wordt water met zeer fijn zand gemengd. De spuitkop ook wel ‘nozzle’ genoemd kan dan door ijzer snijden. Deze werkmethodiek is een koudwerk methode en zal in de toekomst steeds belangrijker worden.

De komende tijd staat de machine te draaien op ons nieuwe project, daarna is de machine beschikbaar. Wij zijn klaar voor de toekomst met deze nieuwe werkmethode.

Nieuwsoverzicht
Home Disciplines Actueel DDM