BEN JIJ DE BESTE KANDIDAAT?

Solliciteer direct

Solliciteer als kraanmachinist

DDM Kontich, België

Is een sloopkraan bedienen helemaal jouw ding? Ongeacht in welk land? Dan is deze vacature iets voor jou!

Jij bedient de sloopkraan. Dat doe je efficiënt én volgens de algemene en projectspecifieke regels en veiligheidsvoorschriften. De ene keer dichtbij huis, de andere keer in het buitenland. Je knipt objecten zoals gebouwen en opslagtanks van staal en beton in stukken of breekt ze in de lucht, onder de grond of in het water.

Wat je sloopt, breng je gecontroleerd en veilig naar beneden. Je sorteert materialen en afval en indien nodig maak je het kleiner of op maat. Afhankelijk van het project kan jouw kraan worden voorzien van onder meer een hydraulische hamer, vergruizer, schaar, frees of sorteergrijper.

Met jouw technische inzicht in structuren, constructies en gebouwen ben je de drijvende kracht achter onze sloopprojecten. Uiteraard sta je zelf in voor het onderhoud van de kraan en los je kleine storingen grotendeels zelf op. Bij grotere storingen overleg je met de werkplaats over mogelijke oplossingen.

Je ziet erop toe dat je kraan 100% veilig opgesteld staat. Overal en altijd. Kom je een mogelijk gevaarlijke situatie tegen, dan meld je dit meteen bij je leidinggevende. Verder beheer je het kraanboek, houd je registraties en certificaten bij en voer je controles en inspecties uit.

Jij

 • Hebt aantoonbare ervaring in een vergelijkbare functie in de (bouw- of) sloopbranche
 • Hebt een diploma VCA Basis of bent bereid dit te behalen
 • Bent in het bezit van een machinistendiploma
 • Kent de veiligheidseisen met betrekking tot kraanwerk
 • Weet hoe je je kraan moet onderhouden en eenvoudige reparaties moet uitvoeren
 • Hebt geen bezwaar tegen onregelmatige werktijden

Wij bieden jou

 • Een uitstekend salaris
 • Een professionele en collegiale werksfeer
 • Alle opleidingen en trainingen die je nodig hebt
 • In een persoonlijk gesprek laten we graag weten wat we nog meer te bieden hebben

DDM EN JIJ

Is deze vacature iets voor jou? Laat het ons weten! Dat kan heel gemakkelijk door wat persoonlijke gegevens achter te laten op het sollicitatieformulier.

Solliciteer direct

Wil je eerst meer informatie of telefonisch solliciteren? Bel dan +32 3 361 17 59 en vraag naar Engelien de Jong (jobs@ddm.eu)

Interview Marcel Bonte

“Ik werk op de hydraulische sloopkraan, waar verschillende armen aan kunnen tot een lengte van 28 meter. Voor het zwaardere sloopwerk dus. Grote opslagtanks bijvoorbeeld, of zware gebouwen van ijzer en beton waarvoor zware sloopscharen worden gebruikt. Dat doe ik elke dag. En het verveelt nooit.

Ik wilde altijd al kraanmachinist worden. Voordat ik bij DDM kwam, sloopte ik vooral woningen en kerken, maar op een gegeven moment werd dat routine. En als iets routine wordt, moet je wegwezen. Toen ging ik werken bij DDM. DDM werkt veel in de petrochemische industrie. Er ging een nieuwe wereld voor me open. Je werk moet niet vanzelf gaan, dan is de lol er op een gegeven moment vanaf. Bij DDM gaat me dat niet gebeuren. De petrochemie biedt elke dag opnieuw een uitdaging.

En die zit ‘m vooral in het zelf zoeken van oplossingen. Ik werk veel in de hoogte. Dat is uitdagend werk. Waar moet je knippen, vanaf welk punt kan je een bouwwerk in elkaar laten zakken, je moet zeker zijn van je aanpak. En de mensen om je heen moeten erop vertrouwen dat jij weet wat je doet. Dat is een enorme verantwoordelijkheid, waar ik voor sta en waar heel DDM voor staat. Als wij iets doen, zijn we er 100% van overtuigd dat het goedkomt.

Voor dit werk is het ook van belang dat je inzicht hebt in omgekeerd bouwen. Wat je sloopt is ooit getekend door een architect en in een bepaalde volgorde gebouwd. Slopen moet je precies omgekeerd doen. Anders stort alles in elkaar, met alle risico’s van dien. Verder moet je handel veiligstellen; ijzer en staal leveren aardig wat geld op.”

Uitgelicht project van Marcel
“Ik ben altijd het meest enthousiast over mijn meest recente project. Op dit moment ben ik bezig met de sloop van een enorme gastank. Een constructie met twee tanks over elkaar heen, waarbij eerst de binnenste moet worden weggehaald. Er is een gat gemaakt in de constructie, waar mijn kraan doorheen kan. Nu sta ik dus binnen ín de tank te knippen. En zo is elk project weer uniek.”

Word net als Marcel ook kraanmachinist bij DDM

ZET DE STAP NAAR JE TOEKOMST

 • Je kiest de job van je leven
 • Je vult het sollicitatieformulier in
 • We bellen of mailen voor een kennismaking of aanvullende informatie
 • Je komt bij ons op gesprek
 • Je komt nog eens op gesprek
 • We doen een contractvoorstel
 • Je kunt aan de slag

BESTE RECRUITER!

We snappen dat je ons heel graag wilt vertellen dat jij de mensen hebt die wij zoeken. Toch werken wij liever met mensen die we zelf werven en selecteren.
DDM in 90 seconden

Bekijk video
Home Disciplines Actueel DDM